Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Profilstrul


Cyberflower

Recommended Posts

Cyberflower

Hoppas det finns någon som kan hjälpa mig!

 

Idag fick de flesta (inte alla) av mina användare problem med sina roaming profiles. Div. genvägar, explorer, calculator m.m. pekar till andra datorer än till den egna C: driven. Vad har hänt??? Igår fungerade allt fint, och idag ....... Kanske ska tillägga att de har bestämda platser och hoppar inte runt till andra arbetsstationer.

Måste jag nu ta bort profilerna lokalt och på servern för alla som det strular för eller finns det någon logisk förklaring till vad som har hänt?

Hoppas det finns någon som kan hjälpa mig med detta?

Link to comment
Share on other sites

Först kan man ju fråga sig varför du kör roaming profiles

överhuvudtaget om användarna ändå har bestämda platser?

Nyfiken på om du har nått annat bra skäl för det?

 

Nåväl. Använder du ghost eller någon annan

kloningsprogramvara till dina klienter?

 

I alla genvägar ligger där idag en gömd UNC sökväg till den

dator där den ursprungligen skapades. Detta kan bli strul

eftersom den går mot den sökvägen när den körs. Kör du

"debug" på en .lnk fil ser du den klart och tydligt.

Beroende på hur många användare du har som har strul så

kan du gå in och ta bort den med "debug". Annars föreslår

jag att du går in och klämmer UNC sökvägen med "debug" i

default user profilen och sedan skapar om folks profiler.

 

Detta är väl en av MS mindre genomtänkta grejer kan jag ju

få tillägga. Har haft mkt strul med detta själv. Dock kör vi

inte roaming profiles här. Löser favoriter problem och annat

med små registerhack istället.

 

/noija

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Gennre Dokman1

Mitt tips är att du öppnar möjligheten att användarna kan använda fler ws:ar. Jag brukar själv får problem med profilerna I NT4, oftas är det Dr.Watson som klagar på MS Word.., winword.exe. Det resulterar i att word ej kan startas. Vi löser det med att ta bort anv.profilen, men det är mycket irriterande både för oss på supporten, men mest för användarna...., hjälp sökes!!

Detta inträffar dagligen i lanet (450 ws:ar).

Noija du skriver att det kan ha något med att det är klonade ws:ar, det är inte så dumt att ha det i åtanke, kan det ha något med den unika SIN-koden att göra? //L-I

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

SID-koder. Har du dina wks.ar i en domän så får de en ny SID

när de går med i domänen. Just det problemet som cyberflower

skrev om har inte med SID.en att göra dock. Troligen inte ditt

problem heller. Verkar som det är strul med Office95 på NT

plattformen. Vi kör fortfarande Office 4.3 där jag jobbar nu till

fredag (sjukhus), men ska uppgradera till 2000 i höst. Så

vi har inte haft det problemet.

 

(noija

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...