Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Knasiga sidor


PerE

Recommended Posts

Jag har problem med Internet Explorer ver 6. i XP Home med SP2.

Vissa websidor visar totalt fel.

Typexempel är att www.spray.se inte har någon bakgrundsfärg. Inga sidor har det!!

Ett annat exempel: www.pc-cameras.philips.com visar jättestora bokstäver, på skärmen syns bara: Choose Country or Area. Det är alltså många sidor jag inte kan läsa.

Jag har installerat om XP Home utan och med SP2 men utan att formatera om HD, får i alla fall samma fel.

(Visa –Textstorlek gör förståss inget)

 

Kör jag däremot Firefox så visas alla sidorna ok BORTSÄTT FÖR EN SAK: På en websida visas: Could not create XML object….. ActiveXObject is not defined. ActiveX should be enabled in your browser. Kan detta vara något? Ser under sök att ActiceX finns men hittar inget under tjänster i msconfig.

Är tacksam för förslag.

Per

 

 

Link to comment
Share on other sites

IE

Skulle gissa att du slagit "jag kan själv" knappen :-)

Gå till menyn

Verktyg->

internet-alternativ->

Fliken "allmänt"

Knappen "hjälpmedel"

se till att ingenting är ikryssat.

 

 

Firefox:

Så vitt jag vet stödjer inte Firefox Active-X (och det tackar vi för)

 

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, jag hade kunnat sätta pengar på att det var hjälpmedel. Vilken tur att man inte slår vad...

 

Standardfelsökning.

Rensa cachen

Verktyg-> internet-alternativ->ta bort filer

 

Rensa spyware med några pålitligt program. Borde inte ge dina symptom, men man kan aldrig vara säker.

www.lavasoft.com (download>>> free)

http://spybot.safer-networking.de/en/index.html

http://www.intermute.com/spysubtract/cwshredder_download.html

Blir du osäker kan du slänga in en fråga i antivirusforumet. Cecilia och kompani är grymt duktiga.

 

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket MH, men som du säger så ser det inte ut som spionprogramssymptom.

 

En reparation av Internet Explorer vore kanske något för PerEvensen:

http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Bsv%3B318378&x=15&y=15

För du har väl testat att välja Standardnivå/Standardvärden på flikarna Säkerhet och Avancerat i Internet-alternativ, och sett efter att du inte har några konsiga Tilläggskomponenter på Program-fliken eller konstiga inställningar i (LAN-)inställningar på Anslutningar-fliken.

 

Link to comment
Share on other sites

Tack MH och Cecilia.

Jag försökte allt även sidan: support.microsoft utan att det lycka. Fick till slut installera om XP med allt besvär men nu är det ok. Skall nu hålla ett skarpt öga på ominstallationerna för att se när det går fel. Tack i alla fall för hjälpen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...