Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Spamlag och fax


Marcus_J

Rekommendera Poster

Hej gäller den svenska spamlagstiftningen bara mail eller räknas obeställd faxreklam också som spam? Om inte finns det någonstans där man kan beställa mängder med faxreklam, börjar bli fruktansvärt tröttsamt med alla jävla reklamfax.

 

/Marcus

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Obeställd faxreklam till fysiska personer regleras i samma pragraf som epost-spam, Marknadsföringslag (1995:450) §13b.

 

Obeställd faxreklam räknas inte som spam utan som obeställd faxreklam :-) (vissa regler skiljer; det finns några undantag från förbudet när det gäller spam).

 

Reklamfax skickade från en näringsidkare till en fysisk person (inkl enskilda firmor) kan anmälas till Konsumentverket.

 

Marknadsföringsbranschen har ett eget organ också - DM-nämnden - dit man visserligen kan anmäla reklam soim bryter mot lagen, men den är bara till för att få folk att *inte* anmäla sån reklam till någon annan som ev *gör* något åt missförhållanden/lagbrott (meddelar förbud mot fortsatt obeställt reklamfaxande t ex) Det enda DM-nämnden gör är att diskret uttala att företaget misskött sig, så en anmälan dit kan inte rekommenderas som metod. Nämnden tycks dessutom sova så sött, de har inte haft ett möte sen 7 januari, och det beror med största säkerhet inte på att det saknas anmälningar att behandla! ;-)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så faxreklam till företag är inte olagligt alltså?

 

Antar att jag får testa plan B och tejpa ihop en "rulle" med texten sluta skicka reklam på och skicka tillbaka till dom en hel natt då så kanske dom slutar skicka till mig :)

 

/Marcus

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...