Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

innovation 2


softstate

Rekommendera Poster

softstate

DONT TRY THIS AT HOME!

 

1. Fyll badkaret med kallvatten.

 

2. Gjut in moderkort, minne, processor,grafikkort i härdande värmeledande ingjutningsmassa. Se till att alla sladdar är kopplade innan operationen. Trä på en badring runt och fixera den vid den sida kontakterna sitter.

 

3. Öppna nätaggregatet. Ta bort fläkten och gjut in även aggregatet.

 

4. Vrid dassastolen så att den är vänd mot badkaret.

 

Nu ska datorn flyta fint med kontakterna uppåt. och nätdelen på botten. Låt CD-spelare, hårddiskar mm flyta ovanpå badringen. Skärm, tangentbord, mus och högtalare placeras på ett sånt där skötbord som ska vara över badkaret.

 

Den som söker spänning kan prova att bada samtidigt som datorn är på. Rent teoretiskt borde det inte vara farligt.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

He he.. Den var bra :)! Är miljöskadad civilekonom som läst och lärt upp diverse dumma civilingenjörer på Chalmers inom data/IT/telekom.

För att det ska fungera måste skötbord i bad vara i balsaträ och sågat i undersida på ett par ställen för att hanteratera vågsvall etc. PC:n placeras givetvis ovanpå bord och det är viktigt sladd är ojordad. Stel och jordad vill man inte ha i bad. För extra säkerhet rekommenderas att duscha eluttag noggant ur renlighetssynpunkt innan hoppa i och leka med typ Doom..... /F

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...
squarehead

Är det här ett experiment som du har sett genomföras någonstans, eller var det bara ett skämt? Hur som helst väckte du en gammal idé om att kyla datorn med mitt akvarium, men det lär väl aldrig bli av... Har varken tid eller pengar att leka med grejerna nu ändå.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Tanken med inlägget var just att vidga vyerna litet och få lite kreativa svar som ditt. tack för det! Ibland kan en knäpp idé hjälpa till att få bort en massa "det går inte" ur huvudet.

 

Har tyvärr inget akvarium, men det är ett klockrent kylsystem just för att det är så enkelt att genomföra, allt finns ju redan där. Se bara till så att du har något slags termometer eller överhettningslarm i akvariet för fiskarnas skull. Kylytan borde räcka om det är ett stort akvarium med tropiska fiskar, och snacka om mijövänlig återvinning av spillvärme. Om man lyfter lite på locket så att vattnet kan dunsta får du ännu bättre kylning.

 

 

- Jorden är inte platt som en pannkaka, den är plattare!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...