Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hanterar du ftp,mappar och chmod?


Moriax

Rekommendera Poster

Ja, då kanske du kan svara på följande...

 

När jag testat lite olika php script för fotoalbum på min hemsida har det samlats en del thumb-mappar lite var stans. Och dessa mappar blir jag inte av med nu när jag ska städa upp lite i katalogstrukturen. Inte heller mappar som i sig innehåller en thumb-mapp kan jag radera?

 

Jag använder mitt ftp program för att hantera mina filer på hemsidan, och jag har uppmärksammat att rättigheterna på dessa mappar (och innehållande bildfiler) har rättigheten 755. Jag försökte ändra dessa till 777 men inte ens det går? "Operation not permitted" är allt jag får!

 

Pedant som jag är vill jag inte ha en massa mappar och filer ligga och skräpa och ta plats! Hjälp mig bli av med fanskapet!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hmm..hittade inte hur man ser ägaren med mitt ftp program (flashfxp). Men via kontrollpanelen hos min webhost kan jag se att det inte är jag som står som ägare utan något kallat "httpd", antagligen nån rest från nåt galleriscript alltså.

 

Alla script är raderade så jag kan inte försöka radera inneifrån dem. Har läst att det finns ett kommando chown, men jag vet inte hur jag ska skicka detta kommando till servern (hittar helt enkelt inte vart man ändrar ägare)

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har inte så bra koll på ftp-klienter för Windows, men det finns ju en vanlig enkel kommandobaserad klient (kör ftp i ett kommandofönster). Vissa ftp-servrar tillåter chown som ett site-kommando. Testa site help för att lista de site-kommandon som stöds.

 

Annars, har du ett skalkonto hos webbhotellet? Det är ju i så fall det smidigaste sättet. Om inget annat så kan du ju köra chown genom PHP (http://php.net/chown).

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...