Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Användarnamn och lösenord!


mf016

Recommended Posts

  • 3 months later...
Jonas N. H-vall

Frågar du om Access? Det finns möjlighet att göra detta i Access Verktygsmeny. Där finns en meny som heter Säkerhet.

 

Ifall inte "Guiden för säkerhet på användarnivå" finns under Säkerhet, behöver du antagligen anpassa installationen för Access så den blir fullständig.

 

Ifall den finns där, så är din lösning där! Kör guiden så som du behöver den, då kommer en ny så kallad MDE fil att skapas. Då öppnar du fortsättningsvis databasen genom denna. I MDE filen sparas uppgifter om inloggningsnamn, lösenord och vilka delar av databasen man får behörighet till (spärrar vissa tabeller och formulär t.ex.).

 

Denna sorts säkerhet Behöver inte vara Helt lätt att anpassa. Beroende på hur din databas är byggd. Ponera att du har ett formulär för att skapa fakturor, med en listbox som hämtar data om anställda som registrerar fakturan från en anställda-tabell, men tabellen anställda har blockerad säkerhet! Då måste alltså tabellen vara öppnad för åtminstone läsning, eller en omkonstruktion krävs.

 

hoppas jag svarat för rätt program :). Annars, i Excel och Word finns det enkla inbyggda funktioner i Spara-Som dialogrutan. Hatar du Access inbyggda funktion för login kan du också göra ett eget VBA-baserat system. Dock mer omfattande.

 

 

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

För hemanvändare och småföretagare:

http://www.PCblocket.se

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...