Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Öka routens räckvidd


Sion

Rekommendera Poster

Hej!

Som nybörjare på "trådlösdelen" undrar jag om det går att öka räckvidden med en extra antenn att montera eller liknande, om och vart man kan köpa det?

mvh nybörjaren

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Routern måste vara utrustad med kontakt för yttre antenn eller en löstagbar antenn med "standardkontakt". Detta är inte fallet med alla routrar men både Netgear, D-Link och 3Com m fl har routrar i sitt sortiment som har detta stöd. Sedan måste man köpa en lämplig antenn och kabel. Antenner finns i olika utföranden beroende vad man vill uppnå. Rundstrålande eller med olika riktverkan mm.

Dom flesta som säljer trådlös närtverksutrustning säljer också antenner med undantag för diversifierade snabbköpsbutiker inom hemelektronik av typ OnOff, Siba, Elgiganten m fl. Hos Dustin, InWarehouse, Webhallen m fl bör du hitta det du söker. Ett alternativ till extra antenn kan vara att dra en vanlig ethernetkabel till en annan plats och där placera en accesspunkt i stället.

---/samoht

 

[inlägget ändrat 2005-04-05 14:56:07 av samoht]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Svårt att säga. Styrkan varierar ganska mycket över tiden tycker jag. Man springer som en galning och vrider på antennen och kollar styrkan. Det är ingen större förbättring dock. Prova du Ez-10, den verkar enklare att få ihop.

 

/Munge

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 10 months later...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...