Just nu i M3-nätverket
Jump to content

HJÄLP! min dator hoppar mellan fönster!


izabellebella

Recommended Posts

izabellebella

Hej!

 

Jag har ett stort problem med min dator! Jag har haft testversionen av Norton på datorn tidigare men den gick ut och då flippade datorn totalt. Jag har alltså inget fungerande antivirusprogram just nu.

 

Nu till problemet! Datorn byter fönster av sig själv. Alltså: om jag öppnar tex ett internetfönster och går in på en annan sida än startsidan så hoppar den tillbaka till första (startsidan) av sig själv. Likadant om jag tex öppnar "mina dokument" och sedan går in på "min musik" så hoppar den av sig själv tillbaka till "mina dokument". Finns det något smidigt sätt att lösa detta på utan att behöva blåsa ren hårddisken?

 

Jag kan ju inte installera ett virutsprogram för den hoppar ju tillbaka till ursprungssidan hela tiden, kan inte heller göra någon av dom genomgångar av datorn som finns på nätet då den gör samma sak där...

 

Känns som ett låst läge....

 

 

/izabellebella

 

Link to comment
Share on other sites

izabellebella

Nej det går inte om det inte. Iafl inte på dom sidor jag har provat... Innan man börjar skanna så måste man alltid fylla i land och en massa annat och då går den ju till en ny sida så att säga och där tar det stopp, den hoppar bara tillbaka. På en sida lyckades jag faktiskt starta själva skannern men så hoppade den tillbaka till början när den nästan var färdig... Skulle ju kunna fungera om det var så att skanningen började på en gång och att webbläsaren öppnar skannern i ett nytt fönster så den inte KAN hoppa tillbaka

 

Hoppas ni förstår vad jag menar

 

Link to comment
Share on other sites

Mattias Falk

Antar att det är Internet Explorer som ställer till med problem. Testa en annan webbläsare typ Mozilla Firefox ( http://www.getfirefox.com ) eller Opera ( www.opera.com ). Kör online scanning från någon av de två. Låter mer som att du har problem med spyware/adware än virus så kör någon spywareborttagare också. Ex. Adaware ( http://www.lavasoft.com ), SpyBot Search & Destroy ( http://www.safer-networking.org/en/index.html ) och/eller Microsoft Antispyware ( http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=321CD7A2-6A57-4C57-A8BD-DBF62EDA9671&displaylang=en )

 

//Mattias

knorg [a] rocketmail [punkt] com

 

Link to comment
Share on other sites

Se om det funkar med någon av dessa:

http://www.bitdefender.com/scan8/

http://security.norton.com/sscv6/home.asp?langid=ie&venid=sym&close_parent=true

http://security.symantec.com/sscv6/vc_scan.asp?langid=ie&venid=sym&plfid=23&pkj=NLUBLGWSBZHYZIFKWOZ&vc_scanstate=2

http://antivirus.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=antivirus&zu=http%3A%2F%2Fwww.ravantivirus.com%2Fscan%2F

http://se.trendmicro-europe.com/consumer/products/housecall_pre.php?=Check+my+PC+now

 

Var det när du avinstallerade Norton som det blev så här?

 

Det här bör vara en direktlänk till Avast! gratis antivirusprogram:

http://files.avast.com/iavs4pro/setupeng.exe

 

Om du ändrar den här inställningen i Utforskaren blir det bättre då:

Verktyg - Mappalternativ - Allmänt - Öppna mappar i separata fönster

 

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon

Du kanske har något trubbel med Backsteg på ditt tangentbord som gör att den aktiveras i tid och otid?

 

Link to comment
Share on other sites

izabellebella

Ska prova länkarna när jag kommer hem!

 

Jag avinstallerade ju aldrig Norton utan prövotiden gick ut och dum som jag var förlängde jag den inte och jag installerade inget annat virusprogram heller...

 

Det blir ju lite bättre just med mapparna om man öppnar dom i separata fönster, men det fungerar ju inte så bra i explorer..

 

 

Har ett problem till kom jag på nu! Jag kan bara köra datorn i felsäkert läge... Loggar jag inte som vanligt står den bara och tänker och tänker och tänker och..ja ni fattar!

 

Link to comment
Share on other sites

Se Anjunas inlägg. Låter absolut mest troligt.

 

"hacka" på backstegstangenten (den som suddar "baklänges") och se om det hjälper. Om den går lite segt så kan du göra rent under tangenten (drag loss tangenten med ett krokat gem eller liknande och gör rent med en tops eller liknande. Varning! tangenten kan sprätta iväg ordentligt, så använd gärna ett par glasögon)

 

Alternativt kan det vara din mus. om du har en stor råtta med mer än 2-3 knappar så brukar någon av dem vara back-knapp. Testa gärna någon annan mus, eller stäng av funktionen i musinställningarna.

 

Link to comment
Share on other sites

Då är det i alla fall inte Nortons fel att din dator inte uppför sig som den ska, tänkte det var något som inträffade när du avinstallerade.

 

Det blir ju lite bättre just med mapparna om man öppnar dom i separata fönster, men det fungerar ju inte så bra i explorer..

Du får öppna allt som går i nya fönster där också då.;)

Men kan du verkligen surfa om du bara kör i felsäkert läge?

 

Apropå Anjuna Moons inlägg, har du något problem med att skriva text i t ex Anteckningar? Borde ju bli problem med det också om det är Backstegstangenten som trilskas.

 

Link to comment
Share on other sites

Men kan du verkligen surfa om du bara kör i felsäkert läge?

 

Jadå, det går.. det har jag också gjort hemma :) Det är lite tristare grafik, men annars funkar det :P

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...