Just nu i M3-nätverket
Jump to content

problem med uppkoppling mot spray


annost3

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har använt mig av PHP, MySQL och Apache för att göra en hemsida. Tänkte prova lägga ut sidan på Spray för att se hur den fungerar där. Allt fungerar jättebra när jag testar hemma och har uppkopplingen $db = mysql_connect ( "localhost", "","")

 

Hur gör jag nu för att det ska fungera även på nätet? Kan man skriva i ip numret istället för localhost? Går det över huvud taget att fortsätta använda Apache servern och MySQL databasen att hämta datat ifrån när det ligger ute?

 

Förstår inte hur alla andra gör som har hemsidor. Man måste ju kunna testa lite innan man skaffar webbhotell och betalar pengar.

 

Vore väldigt tacksam för svar!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

localhost kan du byta ut mot ipnummer men om databasen ligger på samma serevr som scriptet så skall detvara localhost.

 

En relevant fråga: kan du köra php och mysql på sprays webbhotell? kan du inte det så lär du aldrig få det att fungera.

 

Link to comment
Share on other sites

localhost är i det här fallet den maskin som PHP körs på. Om MySQL ligger på samma maskin ska du alltså använda localhost för att nå MySQL-databasen från PHP.

 

Går det över huvud taget att fortsätta använda Apache servern och MySQL databasen att hämta datat ifrån när det ligger ute?
Förstår inte?

 

Om du vill kunna testa skripten lokalt innan du lägger upp dem, men behöver olika inställningar lokalt och hos Spray så kan du ju lägga allt sånt i en separat PHP-fil, av vilken du har en version lokalt och en Spray-version. T ex kan du ha en fil (mysqlinfo.php) som innehåller:

 

<?php

$mysqluser = 'anvnamn';

$mysqlpasswd = 'hemlit';

$mysqlhost = 'localhost';

?>

 

Och sen göra:

 

include('mysqlinfo.php');

$db = mysql_connect ($mysqlhost, $mysqluser, $mysqlpasswd);

 

Link to comment
Share on other sites

För att du ska kunna köra php så är det ju som de andra redan sagt, nödvändigt att det webhotell (Spray) du tänker använda, stödjer php och har en MySql-databas kopplat till det kontot.

 

Om du vill testköra hemma så har du som du själv sagt, en egen webserver som kan tolka php och en egen databas. För att det sen ska funka när du lägger upp det på deras hotell så har de också en server som stöjder php och en databas som kan ingå i det konto du tecknat upp.

 

När du sen vill lägga ut allt skarpt så har du ju valet att antingen kopiera de databasfiler du har hemma och tanka upp dem så att de kan köras med scriptfilerna som du naturligtvis också lägger upp, alternativ att du skapar en särskild scriptsida där du tankar in all data och bara ser till att tabellerna är skapade i databasen som ligger på servern.

Du "kan" alltså inte connecta till den databas du har hemma när du lagt upp dina sidor på hotellet.

 

När du sen ska köra på nätet så har webbhotellet säkert en tydlig FAQ på hur strängen som ska connecta mot databasen ska se ut för att det ska fungera på ditt konto.

 

Så, som svar på din fråga om hur "alla andra gör" - somliga har alltså en likadan miljö hemma och när den fungerar så tankar de upp alla filer, alternativt de som bara editerar hemma och som testkör i den skarpa miljön men kanske i en testkatalog.

 

 

 

[inlägget ändrat 2005-03-19 22:56:09 av Jenny R]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...