Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Symantecs Norton Internet Security™ 2005


Krycke1

Rekommendera Poster

Jag skall köpa ett antivirus och är intresserad på Symantecs Norton Internet Security™ 2005. Den är inte så där väldigt billig, men en som jag känner sa att jag inte behöver köpa nytt utan istället köpa Norton SystemWorks Premier 2005 Uppgradering. Va inne på Siba o kollade, där kostar den bara 399. Han använder internet mycket, bl a tankar hem saker. Har aldrig haft problem och känner flera andra som gjort likadant. Sa att han känner en som gjort samma sak på andra program.

 

Verkar konstigt, stämer verligen detta?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Krycke1 skrev:

Jag skall köpa ett antivirus och är intresserad på Symantecs Norton Internet Security™ 2005...inte behöver köpa nytt utan istället köpa Norton SystemWorks Premier 2005 Uppgradering. Va inne på Siba o kollade, där kostar den bara 399.

Nu har du nog blandat ihop korten. Norton Systemworks Premier innehåller inte Internet Security™ 2005 och kostar dessutom 599 för en uppgradering. Har du en tidigare Norton SystemWorks-version är du berättigad till att köpa en uppgradering. NSW innehåller bl.a. Norton AntiVirus och Ghost 9.0

En uppgraderingsversion till Symantecs Norton Internet Security™ 2005 kostar däremot 399. Men varför köpa en brandvägg, finns flera utomordentliga gratisvarianter t.ex. ZoneAlarm, Kerio, Sygate

Själv har jag ZoneAlarm i kombination med Nortons AntiVirus och det fungerar utmärkt.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja förlåt, vet inte vad jag håller på med, satt väl och klipp o klistrade lite konstigt. Får väl skylla på att jag är trött. Jag menar att, som du givetvis förstår, köpa Symantec Norton Internet Security 2005 Uppgradering istället för Symantecs Norton Internet Security™ 2005. Jag undrar om det är möjligt utan att köpa och använda Symantec Norton Internet Security 2005 Uppgradering utan att ha köpt något Norton innan.

 

Jag förstår hur du har det, säkert mycket bra, men jag tycket det är lika bra att Norton har hand om allt.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Krycke1 skrev:

Jag undrar om det är möjligt utan att köpa och använda Symantec Norton Internet Security 2005 Uppgradering utan att ha köpt något Norton innan.

Det lär tyvär inte gå. Under installationsfasen av Symantec Norton Internet Security 2005 Uppgradering, kommer du bli uppmanad att sätta i en tidigare version av Symantec Norton Internet Security, för att verifiera att du är berättigad till en uppgraderingsversion av Symantec Norton Internet Security 2005.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det finns som sagt gratisbrandväggar och gratisantivirusprogram.

Gratis är alltid gratis. Men alla Symantecs produkter är bra så du blir nog inte missnöjd hursomhelst.

 

Systemworks är mer ett program för att hålla datorn i trim, Jag hade det förut och det fungerade bra.

 

[inlägget ändrat 2005-03-14 18:24:28 av Hundbert]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Han som säger att det går att installerar säger att det är inga problem. Om man har Symantec Norton Internet Security xxxx så säger datorn att man skall avinstallera den. Har man aldrig haft någon så kör den bara på som vanligt, tuggar på, frågor att klicka på, skriva i en kod man har fått etc. När allt är klart säger datorn till att att man skall registrera Symantec Norton Internet Security 2005 genom att trycka aktivera. Detta skickas på internet och efter ett tag får man besked att allt är klart och att det gäller i ett år. Han har gjort det hemma och hos en annan.

 

Jag ringde till honom och berättade att jag fått IDG Eforum fått besked om att det inte går att göra som du säger. Berättade vad du skrev Maratonmannen. Han sa ändå att det går. Han sa att han även hade avinstallerat den av sen installerat den igen, även det fungerade.

 

Jag har sagt till honom flera ggr att det kan inte vara så som han beskriver. Hade det fungerat så hade man givetvis alltid köpt uppgraderat program. Vad säger ni om allt detta?

 

Hundbert och Maratonmannen, om man nu skall ha gratis antivirusprogram och brandvägg, vilka tycker ni man skall ha?

 

Här har Råd & Röd skrivit om antivirusprogram och brandväggar.

 

http://www.radron.se/templates/test____3569.asp

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hoppsan, såg att det var en gammal artikel: Råd & Rön nr 3, mars 2003. Ni vet nog mer.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

om man nu skall ha gratis antivirusprogram och brandvägg, vilka tycker ni man skall ha?

Inga antivirusprogram hittar allt, utan de hittar det mesta. Säkerhetsexperterna brukar rekommendera att man har ett program installerat och sedan kör 1 eller 2 online-skanningar mot virusdatabaser från andra leverantörer regelbundet.

 

Råd och Röns test lider väl av samma problem som flera tester, de testar vid en viss tidpunkt mot ett begränsat antal virus och det säger inte så mycket om hur programmen fungerar i framtiden mot nya och andra virus.

 

Det är också viktigt att det är ett program som man trivs mer, som man tycker är lätt att hålla på med. Själv trivs jag bra med F-secure men när jag skulle hjälpa en kompis att ställa in deras Norton så tyckte jag Norton var knölig. Så prova något gratis antivirus som AVG eller Avast! och känn dig för. Och samma sak gäller också brandväggsprogram.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag använder inget antivirusprogram, jag skannar datorn online istället. Hittils har det gått bra så jag kör vidare på det. (Fattigmanslösning) Läs mer om detta på http://www.blkviper.com/

 

Det finns två brandväggar som jag använt mycket innan jag skaffade en bredbandsrouter.

 

Det ena heter Zonealarm och det andra är Sygate personal firewall.

Båda är gratis och skyddar datorn bra.

Windows egen brandvägg är också bra på att gömma datorn ute på internet.

 

Jag slutade använda Zonealarm pga att jag fick blåskärmar av det och dels av buggar men det är annars ett jättebra program.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Hundbert, här har du en bra länk till ett gratis virusprogram, AVG Free Edition.

 

http://free.grisoft.com/freeweb.php

 

Jag har tidigare alltid kört med Norton Antivirus men nu när vi köpte ny dator så hade man installerat AVG och vi har fortsatt att köra med det och för oss har det fungerat mycket bra.

 

Gratis är godast!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det finns också ett bra gratis antivirusprogram som heter AntiVir (Tyskland):

 

http://www.free-av.com/

 

Man kan med fördel köra det eller AVG tillsammans med säkerhetsprogrammet Ewido (även det från Tyskland):

 

http://www.ewido.net/en/download

 

Ewido kan köras i fullversion under en testperiod. Därefter är det helt gratis med uppdateringar. Det finns två skillnader mellan fullversion och gratisversion. I den sistnämnda har man inte automatiska uppdateringar och realtidskontroll saknas (man måste gå in och kontrollera manuellt).

 

Ewido skyddar främst mot trojaner men har också effekt mot spyware och andra säkerhetshot. Uppdateringar släpps ofta.

 

Om man vill prova antivirusprogrammet Bitdefender (från Rumänien) så finns det gratis för privatpersoner:

 

http://www.bitdefender.com/index.php

 

 

 

 

Bra gratis brandvägg - Outpost:

 

http://www.agnitum.com/download/outpost1.html

 

Bra gratis brandvägg - Kerio:

 

http://www.kerio.com/kpf_download.html

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...