Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hjälp mig trimma busshastigheten


VanDamage

Recommended Posts

Jag har läst och läst om hur man ska trimma sitt moderkorts busshastiget, men alltid säger dom att man ska läsa i sin manual för moderkortet om hur man gör det. Grejen är att jag inte har några manualer för NÅGRA av mina komponenter i datorn, eftersom jag köpte datorn hos en okänd affär för 2 år sedan.

Hursomhelst, jag har AMD k6 200 mhz MMx och moderkortet är Intel TX 133-290. Min busshastighet är 66, och jag har läst att jag kan trimma den 3 gånger mer, alltså ungefär till 240-250 mhz. Men hur gör jag det? Jag har ju ingen manual för moderkortet eller processorn så jag vet hur jag ska trimma.

Dessutom har jag letat i BIOS om ställen där man kan ställa in processor/busshastighet, men jag har inte hittat något (eller så har jag hittat det fast inte fattat :)

Tack i förhand!

Link to comment
Share on other sites

RoN_Hoegom

Först och främst måste du av med kåpan på din burk. Sedan är det bara att studera, ofta finns det en klocknings tabell tryckt på moderkortet. typ JP17,18 för ratio och JP23,24,25 för FSB. Fast med tanke på att du kör en K6-200 så förvänta dig inte så mycket i prestanda, P2-450 är ju trots allt lite slö till de nyaste spelen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...