Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Office2000 - Gamla word-dokument hänger sig


anzi

Recommended Posts

hej,

 

En kund till mej har några gamla dokument (vet ej om det är office 97 eller 2000) som hänger sig och tar ganska exakt 1 1/2 min att öppna när datorn är ansluten till nätverket.

Kopplar han ifrån datorn ur nätverket går det utan problem.

Detta gäller alltså några gamla dokument och inte nya som skapas.

Det hjälper inte att han sparar om dokumenten i nytt namn.

 

Kan det vara så enkelt att han bara behöver uppdatera Office eller?

Han har inte kunnat göra det eftersom skivorna finns på hans huvudkontor 60 mil härifrån.

 

min första tanke var att det var antivirusprogrammet som spökade men då skulle det väl göra det även i de nya dokumenten?

 

Tacksam för tips,

 

 

Anzi

 

Link to comment
Share on other sites

Eftersom det rör sig om ett enstaka dokument kan ni öppna datorn på hans burk. Lägga över texten i ett txt dokument och sen flytta det dokumentet till din burk och kopiera in texten från txt dokumentet till ett world doc ur nyare version och ta bort de gamla dokumenten

 

Lycka till

 

/Jetmoon

 

 

Link to comment
Share on other sites

Har datorn mjukvarubrandvägg? Då borde den enklaste lösningen vara att förbjuda word att passera brandväggen (för att knäcka nätverkskontakten).

 

Möjliga orsaker: Mallen till dokumentet finns/har funnits på nätverket. Borde synas om du högerklickar på dokumentet, går till fliken samanfattning och väljer avancerat. Vette tusan hur du ändrar det...

 

Det skulle eventuellt gå att fixa innifrån word. Gå till verktyg-alternativ-sökvägar och kolla om det finns någonting nätverksbaserat. Men då borde även nya dokument ge problem (?eller?).

 

Sen kan det naturligtvis finnas en länkar till saker på nätverket i dokumentet. Borde stå i sammanfatningen. Annars kan du kolla hur länkarna ser ut "inifrån" med hjälp av fälten [ALT]+F9. Hoppa mellan fälten med hjälp av "gå till" (CTRL+G - Fält).

 

Om han har uppdaterat från Word 97 till Word 2000 så brukar det vara den svenska gramatikkontrollen som spökar. Men det har ju ingenting med nätverket att göra.

 

Spekulationer, men, men

/m

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...