Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Servern syns inte


itbruket

Recommended Posts

Har fått ett mystiskt problem på en Windows 2003 server.

 

Helt plötsligt finns den inte med i nätverket när man ser i "Hela nätverket", gör man däremot anrop från Kör.. \\<SERVERNAMN> så kommer man fram till servern. Övriga datorer och servrar finns med som vanligt i listan.

 

Har följande i loggen angående tjänsten BROWSER men ingen förklaring på Microsoft

 

The browser has forced an election on network \Device\NetBT_Tcpip_{EF6B0706-E3F8-48F0-AEE1-E7BDFF0D0ACE} because a master browser was stopped.

 

Mer information finns i Hjälp- och supportcenter på sidan http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

[inlägget ändrat 2005-02-22 14:30:33 av itbruket]

Link to comment
Share on other sites

Antar att den har kommit tillbaka igen vid det här laget...

 

Varje LAN som använder NetBIOS-browsing utser en "master browser" som noterar vilka datorer som finns på nätverket och skickar den listan till övriga datorer på nätet. Det är den listan som visas när du browsar i nätverket.

 

Datorerna utser sin master browser genom en "election" där nyare Windows-versioner brukar vinna över äldre. Man kan också trimma en dator så att den alltid vinner, om man har anledning till det.

 

Ditt felmeddelande betyder alltså att din server märkte att den nuvarande "master browser" har slutat svara och därför "forced an election" för att utse en ny.

 

Detta är nog anledningen till att innehållet i nätverket inte var riktigt komplett. Har ni kanske satt in någon ny (östeuropeisk) dator som försöker manipulera röstningen?

 

;)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...