Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Servern syns inte


itbruket

Rekommendera Poster

Har fått ett mystiskt problem på en Windows 2003 server.

 

Helt plötsligt finns den inte med i nätverket när man ser i "Hela nätverket", gör man däremot anrop från Kör.. \\<SERVERNAMN> så kommer man fram till servern. Övriga datorer och servrar finns med som vanligt i listan.

 

Har följande i loggen angående tjänsten BROWSER men ingen förklaring på Microsoft

 

The browser has forced an election on network \Device\NetBT_Tcpip_{EF6B0706-E3F8-48F0-AEE1-E7BDFF0D0ACE} because a master browser was stopped.

 

Mer information finns i Hjälp- och supportcenter på sidan http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

[inlägget ändrat 2005-02-22 14:30:33 av itbruket]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Antar att den har kommit tillbaka igen vid det här laget...

 

Varje LAN som använder NetBIOS-browsing utser en "master browser" som noterar vilka datorer som finns på nätverket och skickar den listan till övriga datorer på nätet. Det är den listan som visas när du browsar i nätverket.

 

Datorerna utser sin master browser genom en "election" där nyare Windows-versioner brukar vinna över äldre. Man kan också trimma en dator så att den alltid vinner, om man har anledning till det.

 

Ditt felmeddelande betyder alltså att din server märkte att den nuvarande "master browser" har slutat svara och därför "forced an election" för att utse en ny.

 

Detta är nog anledningen till att innehållet i nätverket inte var riktigt komplett. Har ni kanske satt in någon ny (östeuropeisk) dator som försöker manipulera röstningen?

 

;)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...