Just nu i M3-nätverket
Jump to content

lykas ej ladda upp min hemsida på nätet


lonewolf

Recommended Posts

Hej igen!

Jag har just gjort en hemsida på c:a 60MB i FrontPage, som medföljde vid XP-installationen. Allt ser fint ut, då jag granskar mina sidor i webläsaren. I FP finns ju möjjlighet att föra över sidorna direkt till mitt 'konto' på nätet. Har även provat med aceftp3free , men icke sa Nicke! Mitt problem är, att jag inte får över sidorna med bilder och allt. Det finns ju i externa ftp.-program ett ställe där man ska ladda ner filerna. Men vilka filer? Är det bara index.htm eller är det alla små undermappar och hela rasket, som jag ska behöva sitta och fylla i?

Snälla hjälp mig innan jag blir mera gråhårig än vad jag redan är!!!!!

Jag behöver exakt info om hur jag går till väga, eftersom jag är totalrudis!!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har just gjort en hemsida på c:a 60MB i FrontPage, som medföljde vid XP-installationen.
Oj, det låter som en väldigt stor hemsida. :) Men vi skall väl försöka få upp den till din server...

 

Men vilka filer?
Det är alla filer som du vill skall ingå i hemsidan. Vilket innebär alla filer du använder i sidan.

 

som jag ska behöva sitta och fylla i?
Nja, rätt många FTP-program har ju drag-and-drop-funktion, dvs att du bara behöver dra över mapparna. Nu är ju din sida rätt stor så det kanske tar ett tag men det borde inte vara några problem.

 

Har även provat med aceftp3free , men icke sa Nicke! Mitt problem är, att jag inte får över sidorna med bilder och allt
Då är min fråga: Vad får du för felmeddelande? Det är ju rätt mycket som kan vara galet på vägen.

 

Till att börja med? Vart har du ditt hemsidekonto? Och hur mycket lagringsutrymme har du där? Har du fått uppgifter om server, användarnamn och lösenord?

 

Svara på det så blir det lättare att guide:a dig.

 

 

.dune.

----------------------------------------------

- "I find this a nice feature but it is not according to the documentation.

Or is it a BUG?"

- "Let´s call it an accidental feature. :-)"

 

Link to comment
Share on other sites

Hej och tack för att du vill hjälpa mig!

Hemsideskontot har jag på "isamarie.125mb.com". Där har jag 125MB utrymme och jag har fått alla uppgifter som behövs. Har även provat med att gå direkt via deras ftp-server, och visst går det att ladda över, men det blir inget på hemsidan. Jag har hittills lagt in "index.htm"-filen. För enkelhets skull så har du html-kodningen här nedanför, så vida den inte tas bort, Kanske ngt fel där?

Om du tror, att du kan hjälpa mig, så kan du maila mig på marisa@bredband.net i stället. Jag är hemma hela morgondagen.

Mvh

Lonewolf

 

 

<meta name="Microsoft Theme" content="kopia-av-akvarell 011">

<body>

<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" width="100%" id="AutoNumber1">

<tr>

<td width="20%">&nbsp;</td>

<td width="80%">&nbsp;</td>

</tr>

<tr>

<td width="20%">&nbsp;</td>

<td width="80%"><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="904">

<tr>

<td width="156" colspan="2" align="center">

<img border="0" src="Jag%20och%20Gizmie.jpg" width="155" height="120"></td>

<td align="center" width="748">

<font size="6" color="#663300" face="Times New Roman"><b><i>Välkommen

till Marie och Gizmie!</i></b></font></td>

</tr>

<tr>

<td width="904" colspan="3" style="border-bottom-style: none; border-bottom-width: medium"></td>

</tr>

</table><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" height="20">

<tr>

<td style="border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 1" align="right" height="20">

<h4><font color="#663300"><i>

<!--webbot bot="Timestamp" s-type="REGENERATED" s-format="%A %d %B %Y" -->

</i></font></h4>

</td>

</tr>

</table><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">

<tr>

<td valign="top" width="75" style="border-left-style:none; border-left-width:medium; border-right-style:solid; border-right-width:1; border-top-style:none; border-top-width:medium; border-bottom-style:none; border-bottom-width:medium">

<!--webbot bot="Navigation" s-orientation="vertical" s-rendering="graphics" s-type="children" b-include-home="TRUE" b-include-up="FALSE" s-theme="rmnsque 000" -->

<p>&nbsp;</p>

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-collapse: collapse" align="center">

<tr>

<td width="100%">

<p align="center"><font size="1">&nbsp;</font><br>

<font size="1" face="Trebuchet MS, Arial, Helvetica">

<!--webbot bot="HitCounter" u-custom i-image="1" i-resetvalue="0" preview="&lt;strong&gt;[Träffräknare]&lt;/strong&gt;" i-digits="0" startspan --><img src="_vti_bin/fpcount.exe/C:/Documents%20and%20Settings/Marie%20%20Mattsson/Mina%20dokument/Mina%20webbplatser/minwebbplats3/?Page=index.htm|Image=1" alt="Besöksräknare"><!--webbot bot="HitCounter" endspan i-checksum="53745" --><br>

</font><font size="1">personer har <br>

besökt min webbplats!</font></td>

</tr>

</table></td>

<td valign="top" width="5" style="border-right-style:none; border-right-width:medium; border-top-style:none; border-top-width:medium; border-bottom-style:none; border-bottom-width:medium"></td>

<td valign="top" width="100%" height="100%" style="border-right-style:none; border-right-width:medium; border-top-style:none; border-top-width:medium; border-bottom-style:none; border-bottom-width:medium">

<img border="0" src="24%20maj-04.jpg" width="760" height="566"><p>

<img border="0" src="BD15055_.gif" width="760" height="24"></td>

</tr>

</table>

<p align="center"><small>

<!--webbot bot="Navigation" s-orientation="horizontal" s-rendering="html" s-bar="Bars" s-btn-nml="&lt;A HREF=&quot;#URL#&quot; TARGET=&quot;#TARGET#&quot; STYLE=&quot;text-decoration: none;&quot;&gt;#LABEL#&lt;/A&gt;" s-btn-sel="#LABEL#" s-btn-sep="&amp;nbsp;|&amp;nbsp;" s-type="children" b-include-home="TRUE" b-include-up="FALSE" -->

</small></p>

<p><i><small>Webbplatsen uppdaterades

<!--webbot bot="Timestamp" s-type="EDITED" s-format="%A %d %B %Y" -->

</small></i></p>

<p>&nbsp;</td>

</tr>

</table></body>

 

Link to comment
Share on other sites

ag har hittills lagt in "index.htm"-filen. För enkelhets skull så har du html-kodningen här nedanför, så vida den inte tas bort, Kanske ngt fel där?
Du behöver också ladda upp de bilder du har länkat i index.htm-filen. Tex "Jag och Gizmie.jpg".

 

Det kan vara bra att tänka på följande när du länkar bilder: Det underlättar alltid om du använder bildnamn som inte innehåller mellanslag eller några å, ä, ö. Ett bra sätt är att ersätta mellanslag med underscore ("_").

 

Tänk också på att många webbservrar, om inte de flesta, skiljer på små och stora bokstäver.

 

 

.dune.

----------------------------------------------

- "I find this a nice feature but it is not according to the documentation.

Or is it a BUG?"

- "Let´s call it an accidental feature. :-)"

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för hjälpen! Jag ska ta itu med det imorgon igen! Så hela problemet var alltså, att jag måste ladda ner fotona för sig. Trodde i min enfald, att de ingick i sidan som helhet.

Det sägs ju, att det är av misstagen, som man lär sig :) !

Än en gång: TACK

Lonewolf

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...