Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hur hitta brandväggen?


Hippolyte

Recommended Posts

Finns det något sätt att detektera en brandvägg? Jag har en bärbar dator i jobbet som är konfigurerad av IT-avdelningen. Tidigare körde jag Sygate, men nyligen fick jag datorn genomgången och då skulle en annan brandvägg ha installerats.

 

Anledningen till frågan är att jag laborerar med att koppla ihop två datorer, min bärbara med Win2000 och en stationär med Win XP Home Edition. Jag har testat direktkoppling med nollmodemkabel och koppling med en korsad nätverkskabel. I båda fallen kan jag etablera en kontakt, men jag kan inte se någondera datorn hos den andre. Jag har läst massor med inlägg i hemmanätverksforumet, så jag vet att man ska dela ut resurser och stänga av brandväggar. På den stationära datorn har jag Norman Firewall som jag enkelt kan stänga av. MEN - jag vet alltså inte hur jag över huvud taget ska kunna hitta brandväggen i den bärbara datorn! Något tips?

 

 

[inlägget ändrat 2005-02-19 01:27:00 av Hippolyte]

Link to comment
Share on other sites

Varför inte fråga IT-avdelningen på ditt jobb? Dom borde ju veta;)

 

 

BTW: Du tror inte att det kan vara så att brandväggen på din jobbdator är installerad med avsikt att skydda ditt företags tillgångar i form av programvara och information? Ett bland de värsta riskerna som finns i företagsnät är användare med bärbara datorer som får in virus, spyware och annan skadlig kod när dom experimenterar på egen hand hemma och sedan för med sig detta in i företagsnätet.

 

---/samoht

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för detta intellektuellt högstående, konstruktiva svar. Jag betackar mig för spydigheter, dock. Jag jobbar med IT och är mycket väl medveten om säkerhetsriskerna. I den egenskapen har jag blivit tillfrågad av en vän att hjälpa honom med att koppla ihop hans datorer så att han kan "rädda" en massa jobb på en gammal dator utan att behöva sitta med en diskett i ett par timmar. Eftersom han är egenföretagare, har han ingen IT-avdelning att förlita sig på. Därför har jag laborerat med denna "nätverkssimulering".

 

Nu VET jag ATT jag har en brandvägg och jag har sedermera frågat VILKEN. (Och för att du ska känna dig trygg, den går inte att manipulera...) Men min fråga kvarstår, hur kan man ta reda på OM man över huvud taget har en brandvägg?

 

Link to comment
Share on other sites

Men min fråga kvarstår, hur kan man ta reda på OM man över huvud taget har en brandvägg?

 

Det borde väl framgå av någon av alla sidor som testar säkerheten, som jag tyvärr inte kommer ihåg adressen till nån just nu.

Det är väl inte direkt ett bombsäkert sätt men jag är tämligen säker på att man inte får samma resultat med och utan brandvägg, fast då måste man ju vara uppkopplad på nätet och då torde det märkas av att du får virus rätt omgående :)

 

Link to comment
Share on other sites

Marcus_J skrev:

 

Det borde väl framgå av någon av alla sidor som testar säkerheten, som jag tyvärr inte kommer ihåg adressen till nån just nu.

Någon av dessa kanske:

 

http://scan.sygate.com/

 

http://security.symantec.com/sscv6/default.asp?langid=ie&venid=sym

 

http://www.pcflank.com/

 

https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

 

Link to comment
Share on other sites

Nu VET jag ATT jag har en brandvägg och jag har sedermera frågat VILKEN.

Om frågan fortfarande kvarstår så brukar man se det på vilka processer som är igång.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...