Just nu i M3-nätverket
Jump to content

LCD från bärbar till stationär?


Mic

Recommended Posts

Hej!

 

Har en uttjänt Dell-bärbar med en 15" 1600x1200 LCD. Skärmen funkar perfekt så min fråga är om man kan montera av den och på nåt sätt fixa till en DVI-anslutning så den kan köras mot en stationär dator?

 

Det blir väl lite trix men det måste ju gå, nån med erfarenhet av detta?

 

Link to comment
Share on other sites

Varför skulle man göra det? Skärmen och datordelen hör ju liksom rätt intimt ihop i en laptop, varför krångla till konstruktionen ännu mer genom att gå omvägen via DVI när man inte behöver det?

 

Link to comment
Share on other sites

Menar att det vore ju rätt fräckt att kunna ansluta en extern källa till skärmen via DVI. Då skulle man kunna använda skärmen långt efter datorns livstid.

 

Rätt fräckt vore det också om man kunde använda både tangentbord och skärm på den bärbara men köra dem mot en stationär. Utrymmesbesparande om man t.ex. har en server i garderoben...

 

Link to comment
Share on other sites

Hmmmm, de flesta (?) verkar vilja göra tvärtom - INTE vilja använda laptopens tangentbord och INTE vilja använda laptopens skärm utan skaffar istället kopplingslist och "riktig" skärm/tangentbord/mus att ha "vid skrivbordet".

 

Att använda laptopens tangentbord och skärm som "dum" terminal mot en annan dator, hmmm.... Pja, alla har vi olika smak ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Japp! Tycker det är så synd att skrota så bra skärmar. 1600x1200 får man ju dessutom köpa en 21" TFT för att få, svindyrt...

 

Link to comment
Share on other sites

*tänker*

 

Hmmm, jag har ju en sån skärm jag också! Du kanske har en poäng där ändå... :)

 

Kanske om man kunde köpa laptop utan skärm och flytta med sig den man har kvar sen förut?

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...