Just nu i M3-nätverket
Jump to content

ATI 9600 och LG 1715S - TFT - ingen bild i DOS...


Greyleg

Recommended Posts

LG 17"-TFT och ATI 9600 - Ingen bild i DOS-läge

 

Hej!

 

Införskaffade mig en ny skärm LG 1715S(S) och kör den på min dator med ett ATI 9600 256mb.

 

Skärmen rapporterar att frekvensen är utom range. SÅ jag får ingen bild i DOS (dvs när jag startar upp datorn)

 

Bilden dyker upp först vid inloggningsrutan till Windows.

 

Varför? Hur kan jag ändra upplösningen som mitt kort skickar ut i DOS-läge.

 

I windows om man startar ett DOS-fönster och kör det på helskärm så fungerar det.

 

Hjälp mig snälla!!!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tryck på F8 vid start av Windows och välj starta i VGA-läge. Radera dina drivrutiner för grafikkortet och starta om.

 

Edit - fast var det i DOS-läge problemet var? Konstigt. Då är jag vilse.

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

 

[inlägget ändrat 2005-02-11 09:46:31 av Monshi]

Link to comment
Share on other sites

Det här är en vild gissning: Kan man ställa in frekvensen via nån meny eller knappar på själva skärmen? Det låter som att det först när windows ställer om frekvensen till "normal" (via windows grafikdrivrutiner) som du får bilden.

[inlägget ändrat 2005-02-11 11:02:18 av Pentti H]

Link to comment
Share on other sites

Monshi -

 

Får ingen bild i DOS, tror att du missförstått mig. Har bild i windows...

 

Edit - snygg timing... du la till ditt tillägg samtidigt som jag lade in mitt...

 

[inlägget ändrat 2005-02-11 12:14:56 av Greyleg]

Link to comment
Share on other sites

Bra gissning. Men nej, tyvärr verkar det inte som att man kan ställa in frekvens eller ngt på skärmen...

 

Vad pumpar grafikkortet ut för upplösning? Jag vet att den såg muppig ut på min gamla CRT-skärm... (inte standard 320x200)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...