Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Agfa Snapscan 310p scanner med Win2000


NilsOscar

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har precis bytt operativ från Win98 till 2000. Nu hittas inte min Agfa 310p scanner längre. "Anslut eller sätt på scannerenheten" heter det då det är dags att hämta in en bild.

 

Det verkar som operativet letar efter en scsi-port, med någon sådan har jag aldrig haft. Det är en paralellportsscanner med pp drivisar.

 

När jag felsöker får jag tipset att i "Scanner and Camera propperties" ställa in porten på "Auto", men det alternativet finns inte utan endast COM1 och LPT1, och jag har prövet båda dessa.

 

Scannerns drivrutiner finns inte med i operativet utan har hämtats från den medföjade cd:n.

 

Är detta ett känt problem? Känner någon till en lösning?

 

/Henrik

 

 

Ps: Scannern hittades av Win98 tidigare, och då fungerade allt perfekt.

 

 

/Henrik

 

Link to comment
Share on other sites

Har du hämtat nya drivrutiner? Det finns drivrutiner för Win2000

http://www.agfa.com/digicam_scanner_drivers/scanner/snapscan_310p_EZ/

 

Läste detta på agfas sajt:

Windows XP

Windows XP does not support the scanners with parallel ports:

SnapScan EZ, SnapScan 310 p, SnapScan 1212 p, SnapScan 1200 p.

 

Agfa will not make XP drivers in the future for these scanners as it stopped its desktop scanners and digital camera business in September 2001.

...fast du hade väl Windows 2000?

 

 

--

[Esc]

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för supporten! Jag råka gilla min gamla Agfa.

 

Och tack för länken. Jag har testat drivern. Meddelandet kvarstår. Scannern hittas ej (och den ÄR påslagen innan datorn är det). Det känns som om det är en liten inställning någonstans man skall göra, men jag vet inte vart.

 

 

/Henrik

 

Link to comment
Share on other sites

310p -> P = parallellporten va?

Hur ser det ut om du går in i enhetshanteraren under Printer porten? - Egenskaper?

 

Kolla på bifigad bild.

 

--

[Esc]

 

[bild bifogad 2005-02-10 15:22:04 av [Esc]]

677276_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Enhetsanteraren? Där har jag inte varit. Jag klickade antusiastiskt i "Aktivera identifiering av äldre plug and play-enheter". Tyvärr fungerade inte det heller. Scannern hittas forfarde inte.

 

Bifogar lite bilder.

 

/Henrik

 

 

 

[bild bifogad 2005-02-11 09:46:11 av NilsOscar]

677557_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...