Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hastighet för film ?


Johan Åsenlund

Rekommendera Poster

Johan Åsenlund

Vilken hastighet behöver man för att kunna se film på DVD räcker det med x4 ???

Jag skall köpa en bärbar och tänkte det är lika bra att köpa en DVD till den, men där ligger man lite efter med hastigheterna så är det nån som har erfarenhet av de lägre hastigheterna (x4-x6) och film tittande ?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om man utgår från att hastigheten beskrivs på samma sätt som när det gäller CD, dvs 1x = vanlig cd spelare, så borde det egentligen räcka med 1x DVD för att filmen skall hålla ångan uppe.

 

Men det är inte helt omöjligt att andra regler gäller DVD, men om du skaffar en 6x så kan du nog känna dig lugn. Det du måste undersöka är vilka prestanda datorn har när det gäller av avkoda DVD. Vanligtvis är grafikkorten i de bärbara datorerna allt annat än fartmonster och några avkodningkort finns väl knappast att tillgå.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Johan Hägerström2

Räcker gott med en 4 eller 6x dvd.

 

Och har du minst en PII-400 så kan du ju lugnt spela upp filmen med en software spelare..och då gör det inte så mycket att grafikkortet i burken inte är det bästa. Så du lär klara dig i vilket fall som helst, om du nu inte har en P-233 eller nåt.

 

/J

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 veckor senare...
göran bengtsson

jag har en 10x men hade förut en 2x och det funkade bra, se bara till at skaffa dvd genie en mjukvara som gör att du kan se på dvdfilmer om din förra prog. har låst sig till en viss region

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...