Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Går det att byta Bios från Dell's till Intel?


iznogood

Recommended Posts

Vad tror ni om det, eller kommer jag aldrig mera att kunna starta datorn?

 

Anledningen är att mycket är spärrat i Dells bios, jag vill ha möjlighet att kunna ändra, ialla fall läsa av fläkthastighet samt temperatur.

 

(Dell Dimension 8400)

 

Link to comment
Share on other sites

Du har inte så mycket möjligheter i Intels biosar heller... Jag skulle bara uppdatera min bios och jag fick mycket problem!!! Så håll dig till den biosen som fungerar, det är jobbigt när allting börjar strula.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte om det stämmer men jag läste någonstans att i Dell-datorer saknas det givare (mätare) för temperatur och i så fall hjälper det ju inte att byta BIOS.

 

Link to comment
Share on other sites

Det skulle vara helt idiotiskt av Dell att inte ha med temperaturmätare, eftersom det blir en överhettning så får Dell stå för kostnaderna om datorn är max 1 år... (Kan bli problem att få Dell att stå för kostnaderna om datorn är mellan 1-3 år)

 

Link to comment
Share on other sites

...i Dell-datorer saknas det givare (mätare) för temperatur och i så fall hjälper det ju inte att byta BIOS.

Har själv en Dell (Dimension 4100) och det tog lite tid innan jag förstod varför inte de tempprogram jag installerade, inte visade temp och fläkhastigheter. Moderkortet har inga tempsensorer. Det kom jag fram till genom att kolla på Intels hemsida. Moderkortet fanns i två (minst) varianter, med och utan sensorer. Dell valde det utan, snikvarianten.

 

Link to comment
Share on other sites

Men om det inte finns någon tempsensor hur kan då fläkten gå upp i hastighet när jag kör tunga program som t ex HL2, Pirates eller om jag haft datorn på hela dagen och sedan öppnar ett par webbläsarfönster samt mailen. På något sätt måste den ju känna av temperaturen eller...

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...