Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bra CV-guide eftersökes


IDGer

Recommended Posts

Finns ju 1 000 CV-guider, känns det som. Någon som vet en bra som visar exemplariska CV:s som man kan "koppa"? Som visar vilket innehåll man ska ha och lite olika SNYGGA layouter.. gärna också rekommendationer om val av papper och typsnitt.

 

Tackar,

Ola

 

Link to comment
Share on other sites

Vet inte vad för program du kör men Word har fem-sex stycken olika mallar. Det lättaste är att söka på CV på google och kolla på andra personers CV.

 

Sitt själv och skriv ner det du vill ha med och kolla på hur mycket text du får ihop. Sen lägg text-storlek och rubriker så att det ser bra ut.

 

Du skall inte blanda mer än 2 teckensnitt och rubriker bör ligga mellan 14-18 och texten bör vara 11 eller 12. Raderna bör inte överstiga 13 cm då de blir för långa och därav ointressanta att läsa.

 

Efter rubriker ha lite avstånd till texten som följer 3 eller 6.

 

Alla mått jag angivit är i punkter. Något att tänka på som jag tycker är snyggt är att ha en footnot med ditt namn adress tele och hela den biten. Samt vilket datum du skrev CV:et. Dels för din egen skull och dels om företagen väljer att behålla ditt CV till senare tillfälle.

 

Hoppas att detta var till lite hjälp

 

/Nenna80

 

 

 

[inlägget ändrat 2005-01-13 19:12:51 av Nenna80]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...