Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vilken ska jag välja??


matte2k

Rekommendera Poster

Har bara erfarenhet av Celeron på vanlig dator och där är den ju ingen höjdare, prestanda mässigt är nog AMD datorn betydligt bättre men det är ju trist att den inte hade tv-ut och dessutom mindre hårddisk.

 

Båda datorerna har för lite minne också, skulle nog vilja stoppa i 256M till för att vara nöjd.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Toshiban är klart bättre, det är en modern Celeron för bärbara(Dothan) som inte kan jämföras med äldre Celeron för stationära(P4). Den är i själva verket rätt bra, inte sämre än Athlon-proppen.

 

Däremot är Nya Celeron M mycket strömsnålare än Athlon. Batterierna räcker längre och fläkten väsnas mindre. Vad gäller grafiken så är den absolut bättre den med, ingen spelgrafik men ok och den har ju som sagt TV-ut. S3 på Athlonburken har inget vidare rykte.

 

Mao, välj Toshiban och se till att köpa 256MB extra till den, minne är billigt om du köper det i en datorbutik och XP med 256MB är segt som sirap. Kolla vad det är för sort av minne du skall ha på http://www.crucial.com/ eller http://www.kingston.com/ eftersom säljare i datorbutiker brukar ha noll koll på minnen för bärbara även fast dom ofta har dom i lager (!?).

 

Annars skulle jag själv försöka leta efter en maskin med Nya Celeron M(340) som åtminstone hade ett ATI Radeon 9200-grafikkort om TV-ut är viktigt för dig, eftersom ATI fungerar dokumenterat bra på Tv-ut. Glöm inte heller att skaffa en S-VHS till SCART(RGB)-kabel för att få maximal bildkvalitet, jämförbar med en stationär DVD-spelare.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...