Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Datorn fryser när man stänger ned program under ca 1-2 min


cibbe

Recommended Posts

Jag fick möjligheten till bredband för ett tag sedan och tog tillfället i akt och uppdaterade Windows XP (professional) med allt som fanns, inklusive SP2. Något jag inte har möjlighet till att göra hemma.

 

Jag har nu fått "komplikationer", alt problem. Varje gång jag stänger av ett program, må det vara ett litet eller stort, verkar datorn "slöa" ner, eller rättare sagt vägra arbeta under en liten period. Jag kan stänga ned de fönster som finns på skärmen men det dröjer ändå ca 1-2 minuter innan skärmen töms och jag får göra något annat.

 

Jag undrar främst om detta kan vara en komplikation med SP2, det känns som det givna då datorn började uppträda "skumt" direkt efter att jag uppdaterat. Jag vill verkligen inte behöva installera om XP, då det kommer dröja månader innan jag har uppdatera allt igen. Och nu mer än någonsing verkar dessa uppdateringar faktiskt betyda något gällande säkerhet. Det dröjer inte mer än 10 minuter innan man får "Blaster" eller dylikt.

 

Problem som funnits tidigare mer datorn har varit att den tar ca 5 minuter på sig att stänga av sig. Ett sätt som den uppträtt på i ca 1 månad.

Detta är något som generelt brukar hända med min dator och att installera om xp brukar hjälpa.

 

* Av någon anledning kan, eller "bör", jag inte starta datorn om jag har min externa hdd igång, detta resulterar oftast i att skärmen blir "svart" precis innan man ska logga in. Osäker om det är en konflikt i Windows om det är hårvarurelaterat. Av mindre vikt men även detta började hända för ca 3 veckor sedan, desförinnan aldrig något problem.

 

All hjälp uppskattas

 

/Cibbe

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Har du uppdaterat drivrutiner?

En del måste uppdateras för att fungera ihop med SP2. T ex behövde jag uppdatera grafikkortsdrivrutinen.

 

SP2 går också att avinstallera, om du tror att dina problem hänger ihop med det.

 

Hade du någon brandvägg igång samtidigt som du hämtade hem SP2 från nätet? Så att du inte fick in någon skit samtidigt.

Har du kört antivirusskanningar och antispionprogram?

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har avg free edition men litar inte särskilt mycket på det programmet - verkar hitta virus bra men lyckas inte ta bort något.

 

Men jag brukar utöver det använda mig av pc-cillins "house call" för att ta bort virus, och så har jag brandväggen som windows står för utöver avgs.

 

Jag har nvidias 71.20 som bör vara tillräckligt nya, brukar ladda hem nya när det finns. En sak som kanske är relevant är att för inte allt för länge sedan blev bilden på skärmen "korrupt", rättare sagt förvrängd när jag kopierade text i ett textdokument. Allt blev vitt med vridna svarta streck (texten skulle jag tro) Fick starta om datorn och så var det bra igen.

 

Jag har den senaste BIOS versionen samt drivrutiner till de kort mm jag har.

 

*** Du kan inte säga om de uppdateringar man dragit hem "läggs" någonstans så man kan spara dem och uppdatera utan att tanka hem dem på nytt? Tänker på om dem stannar som exe filer någonstans, de drivrutiner jag laddade hem till ljudkortet sparas nämnligen. Om så kan man ju "pilla" lite,

 

Heh... man kanske skulle lysnat på folk när dem sa att sp2 inte var något att ha...

 

/Cibbe

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Men jag brukar utöver det använda mig av pc-cillins "house call" för att ta bort virus, och så har jag brandväggen som windows står för utöver avgs.

house call är bra, pandas är bra också:

http://www.pandasoftware.com/activescan/com/activescan_principal.htm

 

Har AVG en brandvägg?

I så fall stäng av Windows brandvägg för att ha två stycken igång ger ofta upphov till konstiga problem.

Om inte, så använd gärna en annan än Windows för att få bättre varningar om trojaner börjar skicka ut saker.

 

Sedan bör man ju köra antispionprogram också som Ad-aware och Spybot S&D.

 

Link to comment
Share on other sites

"Har AVG en brandvägg?"

 

Heh..blir lite osäker när du säger det, men då och då kan det hoppa upp en ruta som varnar om något virus. Det skumma är att några gånger när den gör det kan avg säga exakt var viruset är samt vad det heter men kan inte göra något åt det. Och även om man inte får ändra särskilt mycket så finns där en ruta som heter "resident shield" och jag förmodar att det är någon form av brandvägg.

 

Men jag ska prova att stänga av någon av brandväggarna så får jag se vad som händer.

 

Men jag undrar fortfarande om de uppdateringar man redan dragit hem sparas på något särskilt ställe. De kan ju vara bra att spara fall man måste installera om windows någon gång. Samt är jag lite sugen på att prova windows 2000 igen. Jag har för mig att jag upplevde 2000 och i synnerhet windows ME som aningen snabbare i spel. Synd bara att ME är det mest instabila system som finns..

 

/Cibbe

 

Link to comment
Share on other sites

Resident shield betyder nog skydd som finns hela tiden, dvs det skydd som ligger och kollar de filer du använder hela tiden. Så ingen brandvägg där!

 

Ofta är det ju så att när ett antivirusprogram hittar en fil med virus eller liknande så håller den filen på och kör och då förhindrar Windows någon (AV-program eller dig) från att ta bort filen. Om man då startar upp i felsäkert läge och skannar med antivirusprogrammet då så kan det oftare ta bort filerna eftersom färre program startas upp i felsäkert läge.

 

Sedan när AVG larmar om något otrevligt så är det bra att slå upp det i deras databas så kan man där läsa om det inkl. lämpliga borttagsanvisningar.

http://www.grisoft.com/virbase/virbase.php?lng=us&action=search&type=web

 

Har du kört något antispionprogram?

 

Link to comment
Share on other sites

Nähä då hade jag ingen annan brandvägg då då, lite tråkigt. Men antispionprogram var det faktiskt länge sedan jag körde, men jag kör något som heter ad-aware just nu. Tror den är väldigt gammal dock.

 

Jag hittade två små program men dem verkade relativt oskyldiga.

Kommer ihåg en gång då jag hittade 17 virus och trojaner samt spionprogram.

 

Man får kanske ta detta som att det är något man inte kommer att hitta något särskilt svar på. Tror det blir att installera om snart, det brukar fixa det mesta. Hoppas bara att steam inte påverkas av det (installerat på en annan partition) Man blir trött på att uppgradera det hela tiden, nästan två timmar per gång....

 

Tack för svaren

 

/Cibbe

 

Link to comment
Share on other sites

Senaste Ad-aware hittar du här:

http://www.lavasoft.de/support/download/

Spybot S&D:

http://spybot.safer-networking.de/

 

Det kan räcka med ett enda spionprogram för att sänka en dator. ;)

 

Hittar du otrevliga program så är det kanske bäst att gå igenom vilka processer som egentiligen kör i din dator:

http://www.processlibrary.com/

Så att där inte finns sådant som inte Ad-aware och Spybot hittar.

 

Link to comment
Share on other sites

* Av någon anledning kan, eller "bör", jag inte starta datorn om jag har min externa hdd igång, detta resulterar oftast i att skärmen blir "svart" precis innan man ska logga in. Osäker om det är en konflikt i Windows om det är hårvarurelaterat. Av mindre vikt men även detta började hända för ca 3 veckor sedan, desförinnan aldrig något problem.

 

Om jag har min frozen throne skivan i cdläsaren när jag startar windows resulterar detta ibland till att skärmen blir svart precis innan man ska logga in.

Verkar vara en bug i Windows som gör detta eller så är det bara slumpen som gör att vi verkar ha samma problem.

 

Om jag kör ut skivsläden med frozen throne så försvinner den svarta skärmen och inloggningen kommer fram. :)

 

Ser att någon nämde housecall och då tänkte jag passa på att säga att Symantec också har samma sak fast lite mer.

http://www.symantec.com/securitycheck/

 

Konstnadsfri avsökning efter den senaste viruslistan och det går även att kolla säkerheten på datorn genom diverse tester!!!

 

Du verkar vara en person som inte bryr sig så mkt om vad du installerar på din dator. En mjukvarubrandvägg är väl ändå det minsta man kan begära.

Du kan ladda ner Sygates helt gratis från: http://smb.sygate.com/products/spf_standard.htm

 

Ladda ner Highjack this från: www.hijack-this.net och klistra in resultatet här så kan säkert Cecilia hjälpa dig vidare ;)

 

Link to comment
Share on other sites

"Du verkar vara en person som inte bryr sig så mkt om vad du installerar på din dator.":-)

 

Heh..det kan man lugnt säga, jag brukar installera det mesta jag ser om jag tror att det kan vara nyttigt på något sett... Tex alla codecs som jag ser i hopp om att de ska hjälpa, funkar ibland men ibland blir det också bara en massa mög av det:-)

 

Laddar hem sygate just nu

Och laddade hem Alert Spy precis och den hittade 4 filer, men det var bara 3 st browser hijack och en cookie, allt från microsoft. Och man fick inte ta bort dem utan att köpa programmet.

 

Och något hijack-this program hittade jag inte om det inte var alert spy du menade? Jag såg något registry clean up program, men kunde inte hitta det igen. Tror jag såg det på highjack this sidan.

 

För skojs skull körde jag security check testen du nämnde och min dator var visst safe för både hackers, windows vulnerability samt trojan horses

:-) Tyvärr utesluter det ju inte att man kan få dem ändå....

 

Men jag tror man kan utesluta att de problem jag märkt av beror på något virus, utan i stället beror på någon konflit eller kanske en massa skräp i regedit. Men jag hittade inte det jag tyckte mig se tidigare. Kanske någon vet var man kan ladda hem ett sådant program också?

 

Nu ska jag installera firewallen från sygate och bocka av den som windows kör med

 

/C

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bra att du installerar Sygates brandvägg! :thumbsup:

 

Avinstallera Alert Spy, det är inget bra program. Brukar t ex tala om att datorn är infekterad fast den inte är det bara för att få folk att köpa programmet. Se här:

http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm

Så ta det lugnt med nedladdningarna och håll dig till Ad-aware och Spybot S&D som antispionprogram.

 

HijackThis listar bland annat vilka processer som kör just nu samt vad som startas upp med Windows. Den hittar man här:

http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html

Kör, skanna och spara loggen.

 

Skriv sedan i ditt svar här hur det har gått med Ad-aware och Spybot S&D samt skicka med HijackThis-loggen på detta sätt:

Tryck på LOG-knappen i Besvara-fönstret

Klistra in loggen

Tryck igen på LOG-knappen

 

Link to comment
Share on other sites

Okej, körde förresten ad-aware programmet du länkade till. Heh..hittade 79 new critical objects:-( Och då var definationerna över 125 dagar gamla, så jag uppdaterar just nu. Kan nämnas det att jag körde faktiskt alert spy före ad-aware och då hitade jag endast 4 st cookies. Nu hittade den 20 filer och resten något som kallades tracing cookies eller något sådant.

 

[log]Logfile of HijackThis v1.99.0

Scan saved at 17:26:48, on 2005-01-16

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

 

Running processes:

D:\WINDOWS\System32\smss.exe

D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

D:\WINDOWS\system32\services.exe

D:\WINDOWS\system32\lsass.exe

D:\WINDOWS\system32\svchost.exe

D:\WINDOWS\System32\svchost.exe

D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

D:\Program\Grisoft\AVG6\avgserv.exe

D:\WINDOWS\System32\CTsvcCDA.EXE

D:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

D:\WINDOWS\system32\pctspk.exe

D:\WINDOWS\System32\MsPMSPSv.exe

D:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe

D:\WINDOWS\Explorer.EXE

D:\WINDOWS\TBPanel.exe

D:\Program\Logitech\iTouch\iTouch.exe

D:\Program\Grisoft\AVG6\avgcc32.exe

D:\Program\D-Tools\daemon.exe

D:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

D:\WINDOWS\system32\CTHELPER.EXE

D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

D:\Program\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\BackWeb-8876480.exe

D:\Program\Logitech\MouseWare\system\em_exec.exe

C:\spelene\valve\steam\steam.exe

D:\Program\Creative\TaskBar\CTLTray.exe

D:\Program\Creative\TaskBar\CTLTask.exe

C:\program\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe

C:\program\Winamp\winamp.exe

D:\WINDOWS\system32\ntvdm.exe

D:\Program\Internet Explorer\iexplore.exe

D:\Program\Lavasoft\Ad-Aware SE Personal\Ad-Aware.exe

D:\Program\Grisoft\AVG6\avgw.exe

D:\Documents and Settings\Cibbe\Skrivbord\hijackthis\HijackThis.exe

 

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://start.telenordia.se'>http://start.telenordia.se

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://start.telenordia.se

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Telenordia Internet Explorer

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Länkar

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - c:\program\ACR5.0.5\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [Gainward] D:\WINDOWS\TBPanel.exe /A

O4 - HKLM\..\Run: [updReg] D:\WINDOWS\Updreg.exe

O4 - HKLM\..\Run: [CTStartup] D:\Program\Creative\Splash Screen\CTEaxSpl.EXE /run

O4 - HKLM\..\Run: [zBrowser Launcher] D:\Program\Logitech\iTouch\iTouch.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Utility] Logi_MwX.Exe

O4 - HKLM\..\Run: [AVG_CC] D:\Program\Grisoft\AVG6\avgcc32.exe /startup

O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "D:\Program\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [smcService] D:\Program\Sygate\SPF\smc.exe -startgui

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [LDM] D:\Program\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\BackWeb-8876480.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Jet Detection] D:\Program\Creative\SBAudigy\PROGRAM\ADGJDet.exe

O4 - HKCU\..\Run: [steam] "c:\spelene\valve\steam\steam.exe" -silent

O4 - HKCU\..\Run: [TaskTray] D:\Program\Creative\TaskBar\CTLTray.exe

O4 - HKCU\..\Run: [TaskBar] D:\Program\Creative\TaskBar\CTLTask.exe

O4 - Global Startup: InterVideo WinCinema Manager.lnk = C:\program\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe

O4 - Global Startup: Logitech Desktop Messenger.lnk = D:\Program\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\LDMConf.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - D:\Program\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - D:\Program\Messenger\msmsgs.exe

O12 - Plugin for .spop: D:\Program\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll

O14 - IERESET.INF: START_PAGE_URL=http://start.telenordia.se

O16 - DPF: {0A5FD7C5-A45C-49FC-ADB5-9952547D5715} (Creative Software AutoUpdate) - http://www.creative.com/su/ocx/15009/CTSUEng.cab

O16 - DPF: {74D05D43-3236-11D4-BDCD-00C04F9A3B61} (HouseCall Control) - http://a840.g.akamai.net/7/840/537/2004061001/housecall.trendmicro.com/housecall/xscan53.cab

O16 - DPF: {F6ACF75C-C32C-447B-9BEF-46B766368D29} (Creative Software AutoUpdate Support Package) - http://www.creative.com/su/ocx/15010/CTPID.cab

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{87A381B4-A98D-488B-9AB8-638222359D76}: NameServer = 194.213.72.4 194.213.72.11

O23 - Service: AVG6 Service - GRISOFT s.r.o - D:\Program\Grisoft\AVG6\avgserv.exe

O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - D:\WINDOWS\System32\CTsvcCDA.EXE

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service - NVIDIA Corporation - D:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

O23 - Service: PCTEL Speaker Phone - PCtel, Inc. - D:\WINDOWS\system32\pctspk.exe

O23 - Service: Sygate Personal Firewall - Sygate Technologies, Inc. - D:\Program\Sygate\SPF\smc.exe

 

[/log]

 

* Såg inget som verkar konstigt där, men så kan jag inte så mycket om detta.

 

Jag körde nyss Spy bot, vet inte riktigt vad jag ska göra av det dock.

Det kom upp 4 olika delar som hette:

* Mediaplex (där fanns en tracking cookie som jag nog tar bort)

* DSO Exploit (där fanns 5 saker som alla hade microsoft i namnet och jag har ingen aning om vad det är)

* NEWSUPDATE (Där fanns 7 saker som alla började på HKEY_CLASSES_MACHINE)

* WEB TRENDS LIVE (Ytterligare en cookie)

 

Är det säkert att trycka "fix selected problems"? Dem varnade en väldig massa innan man fick köra programmet.

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder
* DSO Exploit (där fanns 5 saker som alla hade microsoft i namnet och jag har ingen aning om vad det är)

 

Gammalt säkerhetshål i IE som MS för länge sedan uppdaterat. Har du patchat systemet så kan du bortse från DSO Exploit.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

Hårdvara. Samlingsbegrepp för alla datorrelaterade ting som du kan slå på eller slänga i golvet. - Yttermera, E-verything

 

Link to comment
Share on other sites

Jag kan inte heller se något otrevligt i din logg. Vilket ju i och för sig är bra! :thumbsup: Men väldigt mycket ljudkortsgrejer som startar upp. Vad har du för ljudkort? Haft något annat tidigare, så att det är något gammalt kvar som ligger och stör?

 

Vi får väl hoppas att Ad-aware har fixat till din dator, annars så får du återkomma.

 

Spybot:

DSO Exploit kan fixas, men om de kommer tillbaks så beror det på en bug i Spybot.

Cookies kan alltid tas bort om det inte gäller någon webbplats som man ofta besöker och som man vill ska komma ihåg en.

NEWSUPDATE verkar ha att göra med Creative Labs (ljudkort mm), se här:

http://www.safer-networking.org/en/threats/215.html

Är det något som inte funkar efter att man bett Spybot fixa något så kan man återställa genom att plocka fram det borttagna ur Spybots karantän.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jepp, får hålla tummarna. Hittade 5 cookies till efter att jag uppdaterade ad-aware.

 

Och jag har ett soundblaster audigy ljudkort som jag uppdaterat med det som finns ute. Kanske finns rester från alla taskbars dem utger. Och dessförinnan använde jag soundstorm (som finns på nforce2 moderkorten) men det är avstängt i BIOS.

 

Sedan har jag ett tv-kort som har en massa program till ljud så det är kanske förklaringen till att det fanns en massa sådant.

 

Men jag tackar för all hjälp jag fått, även om jag inte löste alla problemen -3-5 minuter för windows att stänga av sig- så är windows en massa säkrare i alla fall:-)

 

/Cibbe

 

Link to comment
Share on other sites

Men avstängningstiden kan vi se om det går att göra något åt.

Du kan slå upp följande program i här:

http://computercops.biz/StartupList.html

för att se om du vill köra dem jämnt.

 

D:\WINDOWS\Updreg.exe

D:\Program\Creative\Splash Screen\CTEaxSpl.EXE

CTHELPER.EXE

D:\Program\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\BackWeb-8876480.exe

D:\Program\Creative\SBAudigy\PROGRAM\ADGJDet.exe

D:\Program\Creative\TaskBar\CTLTray.exe

C:\program\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe

D:\Program\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\LDMConf.exe

 

Om det är något du inte vill ska starta varenda gång du startar datorn så kan du köra msconfig och avbocka de rader som du har bestämt inte behövs. Speciellt CHTHELPER verka kunna ställa till problem. Starta om och se om allt verkar funka som har med de avbockade programmen att göra. Om inte så får du sätta tillbaks någon bock i msconfig.

 

jag brukar installera det mesta jag ser om jag tror att det kan vara nyttigt på något sett

Du kan kanske ha nytta av programmen SpywareBlaster, SpywareGuard och IE-SpyAd:

http://www.javacoolsoftware.com/

https://netfiles.uiuc.edu/ehowes/www/resource.htm

 

Aktivera funktionerna SDHelper och TeaTimer i Spybot också.

Och se över dina säkerhetsinställningar i Internet Explorer, finns en del tips här:

https://netfiles.uiuc.edu/ehowes/www/btw/ie/ie-opts.htm

 

Om du nu inte vill prova på att ladda hem en alternativ webbläsare såsom Firefox, Opera, Mozilla:

http://www.mozilla.se/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ska prova de övriga programmen du länkade och läsa vad det står, men jag tror inte att det har att göra med "för många" program, för den laddar överhuvudtaget inte alls förrän dessa 3-5 minuter har gått. Efter den tiden tar det inte mer än 20 sekunder att stänga av den. Den vägrar helt enkelt att ladda.

 

Om du nu inte vill prova på att ladda hem en alternativ webbläsare såsom Firefox, Opera, Mozilla

 

Det är väl inga gratis program?

 

Men men ska kolla och se\ Cibbe

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

 

Opera, Mozilla och Firefox är gratisprogram. :-)

 

Nja, Opera är väl sponsrat med reklambanner högst upp till höger förstås i gratisversionen.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

Hårdvara. Samlingsbegrepp för alla datorrelaterade ting som du kan slå på eller slänga i golvet. - Yttermera, E-verything

 

Link to comment
Share on other sites

för den laddar överhuvudtaget inte alls förrän dessa 3-5 minuter har gått

Du skulle kanske kunna ta upp aktivitetshanteraren (fliken processer) innan du stänger av så kanske det går att se om det händer något med en gång eller vilken process som tar tid på sig.

 

Link to comment
Share on other sites

Tog ett tag innan jag svarade denna gången, men jag var inne på telias hemsida igår och till min förvåning kunde jag få telia 8000 (hela 8 mb:-)

Och dem hade inte sagt ett pip om att dem uppgraderat telestationen...t-t-t

 

I alla fall så hade jag aktivitetshanteraren uppe när jag stängde av datorn och det enda som hände var följande:

 

* logouni.exe laddade med ca 60% nästan direkt under ca 5-8 sekunder, för att sedan sluta ladda helt (tror den försvann igen också)

 

* Någon fil som hette Smc.exe ökade minnesanvändningen med ca 40/kb varje sekund. Utöver detta hände absolut ingenting. Utan sedan, allt som smc.exe ökade minnesanvändningen (ingen cpu gick åt åt programmet dock) stängde datorn av sig efter de vanliga 3-5 minuterna.

 

Den goda nyheten är att om ca 8 dagar bör jag ha fått mitt bredband:-)

Och att tanka hem alla uppdateringar mm igen är ju då inget problem, så förmodligen kommer jag att installera om datorn då.

 

Men jag tycker det är konstigt att min datorn "nästan alltid" tar allt längre tid på sig att stänga av sig eller starta om efter att någon månad gått....

 

 

* Tackar än en gång för all hjälp jag fått, men jag tar nog den enkla vägen om någon dag:-)

 

/ Cibbe

 

Link to comment
Share on other sites

Grattis till bredbandet även om dröjer lite innan du får det! :thumbsup:

 

logouni.exe? Rättstavat? Det där är en okänd fil. Ska kanske vara logonui.exe som har med in- och utloggning att göra.

 

smc.exe är Sygates brandvägg.

 

Konstigt beteende din dator har måste jag säga.

 

Känner du till funktionen viloläge? Så slipper du vänta på att datorn ska stängas av och sedan sätta igång.

 

Link to comment
Share on other sites

[log]Känner du till funktionen viloläge? Så slipper du vänta på att datorn ska stängas av och sedan sätta igång.

[/log]

 

Heh.. jo jag känner till det, men använder det aldrig.

[log]Grattis till bredbandet även om dröjer lite innan du får det!

 

[/log]

 

Tackar! Och så länge till e det inte, bara tills den 31 får jag vänta:-)

 

[log]Konstigt beteende din dator har måste jag säga[/log]

 

Jo, helt frisk har den nog aldrig varit... Tex har mitt gamla grafikkort utstött högfrekventa ljud, i vissa spel. Fick aldrig rätsida på det problemet.

 

Något i min dator ger ifrån sig klickande ljud när jag använder scroll knappen, tror det är moderkortet för de flesta grejerna i datorn har bytts ut sedan det började.

 

Och nu senast något "skramlande" läte som kommer någonstans från datorn, kan inte säga var. Så att säga att den har ett konstigt beteende är nog en underdrift:-)

 

Förresten är det en sak jag undrar över med sygate:

 

Sköter den allting självt? För det finns inte så mycket jag kan göra verkar det som. Den har bara tre lägen: Blocka allt, blocka inget och normal.

 

/Cibbe

 

 

Link to comment
Share on other sites

Förresten är det en sak jag undrar över med sygate:

Sköter den allting självt? För det finns inte så mycket jag kan göra verkar det som. Den har bara tre lägen: Blocka allt, blocka inget och normal.

Sedan kan man ställa in vilka applikationer som ska få passera genom brandväggen också. Det finns några andra inställningar. Titta igenom menyerna ordentligt så ska du se.

 

Tack för poängen! :)

[inlägget ändrat 2005-01-21 00:33:50 av Cecilia]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...