Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Framkallning via nätet


Christoph

Recommended Posts

Hej,

 

jag undrar om ngn här har erfarenheter med att framkalla bilder hos olika webtjänster, dvs att man mailar bilder eller ladda upp dem pa ett annat sätt och sedan far dem per post hemskickad. Det jag är ute efter är främst erfarenheter, priser, kvalitét pa bilderna, etc.

 

Tacksam för svar!

 

Christoph

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

 

Bra kvalité, schysst pris och bilderna blev som förväntat:

 

http://www.fotoquick.se/

 

Högst 40 bilder kan du ladda upp. Besvärligt om du har 50 eller fler som du gärna vill ha på papper. :-) Sålla ut de allra, allra bästa kanske.

 

Du betalar mot faktura.

 

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

Hårdvara. Samlingsbegrepp för alla datorrelaterade ting som du kan slå på eller slänga i golvet. - Yttermera, E-verything

 

Link to comment
Share on other sites

Hej

Ja använd inte "Expert Digicenter i samarbete med Fujifilm"! Den gången jag gjorde det, för att beställa förstoringar av ett gruppfoto, gick det inte alls bra. I flygbladet som hade erbjudandet stod det format 20 x 30 cm. Det var ett kort med cirka 15 personer och jag hade redigerat och lagt till namnen under bilden. Sen gjort den till exakt 20 x 30 cm. Laddade upp den och fick se en pytteliten bild, där jag egentligen bara kunde se att det var rätt foto. Som tur var skulle jag hämta korten i en Expertaffär. När dom väl kom, minst en vecka för sent, var bilden kapad på ena kortsidan, så att första namnet saknade en bokstav och en tjej hade bara halva ansiktet med. Affären ringde till Fujifilm, men dom tyckte inte att det var något fel. Det stod visst 20 x 30 på ett ställe, men 20 x 27 på ett annat. Tack vare att jag skulle lösa ut dom i affären, vilket jag naturligtvis inte gjorde, klarade jag mig den gången. Om dom kommit hem i brevlådan hade det väl varit kört, antar jag. Så var försiktig!

 

 

Link to comment
Share on other sites

SVT - Plus gjorde en test så sent som för ett par veckor sen, vinnaren där blev kodak express med bäst bilder till lägst pris. (deras gui för uppladning av bilder har ett och annat att önska tyvärr)

 

 

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=7897&a=305747

 

 

http://www.kodakexpress.se/

 

 

 

 

Själv har jag använt http://www.colormailer.com/ tidigare med bra resultat

 

 

 

 

[inlägget ändrat 2004-12-28 21:58:24 av Stoffe-2k]

Link to comment
Share on other sites

Lite märkligt är det med tester...

 

Tidningen "digital foto" rankade ProPrint i Ume bäst (eller var det mycket bra?).

 

Tidningen "Foto" rankade ProPrint sämst. Helt kassa bilder.

 

Vem ska man lita på?

 

Jag har också använt colormailer med bra resultat. Men så beställde vi julkort från colormailer och de var absolut INTE bra! Hade blivit klart bättre att skriva ut själv på rätt ordinärt papper. Men deras "glossy photo" är helt klart bra.

 

[inlägget ändrat 2004-12-28 22:19:00 av lizardKng]

Link to comment
Share on other sites

Fotolabo har jag använt. Det som är bra med dem är att man kan välja matt fotopapper (vilket är mycket revligare än blankt), samt att man själv kan välja hur man vill beskära bilderna om man printar i 135 mm-format (som 10x15 istället för 10x13)

 

--

[Esc]

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaren, allihopa. Kvarstår för mig "bara" att kolla upp alla nämnda länkar och se vad jag kommer fram till - misstänker att man helt enkelt måste chansa och testa olika leverantörer. Kvarstår även att se hur det blir med leverans "utomlands", eftersom jag är bosatt på Åland...

 

Hur som haver - tack än en gång, delar gärna med mig erfarenheter här sen.

 

/Christoph

 

Link to comment
Share on other sites

Några tidningar har under hösten testat ett antal av de laboratorier som erbjuder kopiering av digitalbilder (knappast att de "framkallar" bilderna).

 

 

DN minns jag:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=302&a=332921

sedan tror jag att Mikrodatorn eller M3 även gjort samma test. Kanske någon kan hjälo mig att minnas?

 

 

Kanske värt att läsa av testerna kommit fram till.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

"Några tidningar har under hösten testat ett antal av de laboratorier som erbjuder kopiering av digitalbilder (knappast att de "framkallar" bilderna)"

 

Bilderna i sej kanske inte framkallas, däremot kopiorna.

I denna tråd på fotosidan finns en diskussion om detta, på sidan fyra finns en grov beskrivning av hur det går till. Finns även en del synpunkter på labb.

 

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=32308&perpage=15&pagenumber=1

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...