Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Behöver nytt AVP


Johan A.

Rekommendera Poster

På min laptop har jag NAV2004 vars prenumeration går ut i januari. Jag har ointe märkt så mycket av det eller fått in några virus så jag antar att det fungerat hyfsat för mig. Så egentligen borde jag kanske fortsätta med det. Men det kanske finns något bättre där ute...

 

Har hört en del gott om NOD32, men en del verkar inte alls gilla det eller föredrar McAfee eller KAV.

Sist jag provade McAfee så gjorde de en hel del reklam för sina andra produkter i sitt GUI, men det var kanske för att det var en testversion jag provade.

NOD32 verkar vara litet och passa en laptop, men å andra sidan verkar KAV (enligt vissa internetsidor) vara bättre på att hitta virus. Dock misslyckades KAV i virusbtns junitest 2003 på XP, men eftersom den klarade samma test i juni 2004 så.

Sedan, jag vet inte hur det är med KAV, men NOD32 scannar väl bara efter virus? I de flesta andra AVP finns ju även en enkel spyware scanning också. Fast om man ändå kör Ad-aware eller Spybot vid sidan om så...

 

Hur som helst, är tacksam för lite kommentarer.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Norton är (ö)känt för att ta mycket systemresurser i anspråk i alla fall. Det är i hög grad en smaksak vilket antivirusprogram man trivs med, så pröva några stycken och se vilket du föredrar.

Vilket du än väljer så brukar säkerhetsexperterna rekommendera att man kompletterar med 1-2 online-skanningar hos någon annan antivirustillverkare, t ex dessa:

http://housecall.trendmicro.com/housecall/start_corp.asp

http://www.pandasoftware.com/activescan/com/activescan_principal.htm

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...