Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows 2003 Terminal Server - Javaproblem


JBRS

Rekommendera Poster

Har en Terminal server (2003) där användarna har problem att surfa på en av deras leverantörers hemsidor (deras meny).

Menyn är en trädstruktur gjort av java-script.

 

Klickar man på menyn öppnas strukturen och sedan står det "190 items remaining". Menyn är uppbyggt av små pilar vilka inte laddas och som jag förmodar är de 190 items som återstår.

 

Försöker man sedan klicka på undermenyerna kan antalet öka/minska (xxx items remaining) och man kommer inte åt sidorna nere i strukturen.

 

Går man in på Tools -> Internet Options... -> Advanced och under "Java (Sun)" klickar ur "Use Java 2 v1.4.2_06 for <applet> (require restart)", klickar sedan "Apply" och därefter klickar i rutan igen följt av "Apply" laddas samtliga bilder och det går sedan att surfa hyfsat normalt frånsett att för varje gång man klickar på en menyrad laddar den om alla bilderna (pilarna).

 

Loggar man in som administrator fungerar det utan problem. (Det är det enda kontot som fungerar, det spelar alltså ingen roll att användaren har samma rättigheter som administrator.) Det fungerar också om man tar ur servern från sin policy.

 

Är inne på att något i policyn spökar och har provat att sätta all policy för Internet Explorer till ursprunglig inställning men inte fått det att fungera.

Har dessutom provat, då användarna inte kan komma åt systemdisken när policyn är aktiv på servern, att flytta Java JRE från systemdisken till programdisken (som de har access till) och konfigurerat Java JRE efter detta utan resultat.

 

Någon mer som stött på samma eller liknande problem?

 

Lite sysinfo:

Windows Server 2003 (Terminal Server)

IE 6.0.3790.0

Java2 JRE V 1.4.2_06 (uppdaterades till den senaste versionen igår, från V "*_02")

 

Tacksam för hjälp =)

 

MVH

 

//Jonas

 

 

[inlägget ändrat 2004-12-21 11:40:55 av JBRS]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...