Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur får man fjärrkontrollen att fungera?? (Scaleo C)


Flying

Rekommendera Poster

Tjena har köpt en multimedia dator - Scaleo C. Har uppgraderat till ett nyare program för att titta tv. Men nu får jag inte min fjärrkontroll att fungera. Någon som har en lösning på det??

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 months later...

Har du den externa (usb) ir-mottagaren inkopplad så testa utan den, finns en inbyggd i datorn som funkar fint, fick problem när jag använde den externa.

 

 

dum fråga:

 

Har du satt i batterier? (jag vet skitdum fråga, men eftersom det följde med batterier till precis allt i det paket jag beställde, förutom till kontrollern, så kan det vara bäst att kolla)

 

//MvH ApE

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 months later...

Har samma problem. Varken fjärren eller volymratten på datorn fungerar. Jag har uppenbarligen mottagning mellan fjärr och datorn eftersom båda mottagarlamporna blinkar när jag trycker, men inget händer förutom det.

 

Batterierna sitter i (höhö), och den externa mottagaren är urkopplad, men inte blir det bättre för det.

 

Finns det någon inställning i dator man kan göra? I så fall, var? Jag hittar det inte.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 veckor senare...

Nu vet inte jag hur Scalodatorn är uppbyggd, men vad jag vet är det ett vanligt operativsystem i. Jag har ett TV-kort från twinhan där det följde med ett program för att titta på tv. I det programmet fungerade fjärren utmärk, eftersom allt var färdigprogrammerat. Ofta är det dock så att de program som följer med hårdvaran ofta har sina brister, så jag valde ett annat program som heter ProgDVB istället.

 

I det programmet fungerade dock inte fjärrkontrollen alls, hur jag än ställde in i menyerna. I ca. ett halvår hade jag ir-mottagaren urkopplad tills jag bestämde mig för att ta tag i det här igen. Och efter en vecka hade jag igång den. Ni undrar väl hur? Jo: knapparna på flera fjärrkontroller (däribland min) genererar ett tangentbordskommando, som t.ex. "ctrl+z" eller kanske bara "d". I ProgDVB fanns det ett särskilt fält för varje funktion där man kunde placera markören och sen trycka på den knapp på fjärren som man ville använda ihop med funktionen som t.ex. "Stop". Detta fungerade ju inte, det hade jag erfarenhet av.

 

Jag fick istället placera markören i det fältet där man kunde välja ett kommando på tangentbordet för en viss funktion och sen trycka på den knapp på fjärren som jag ville använda till funktionen. Då kom det upp t.ex. "z" i fältet när jag tryckte på knappen "Fullscreen" på fjärrkontrollen. Om man trycker på "z" på tangentbordet förstoras nu bildytan, likaså om jag trycker på Fullscreenknappen på fjärrkontrollen. Förmodligen finns det en likadan funktion i era nya program för tv. Man kanske hittar ni inställningarna för att kontrollera programmet under t.ex. Options -> Controls som i mitt fall.

 

Lösningen är alltså att fjärrkontrollen genererar ett tangentbordskommando. Nu vet inte jag om fallet är samma för er som för mig, men hoppas att det hjälper.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...