Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Macromedia Dreamweaver MX hjälp!


mr-mack

Recommended Posts

Alexander Lund

Läs igenom denna tråd igen. Gör det jujim skrev innan ditt program krånglade...

 

Och sluta dubbelposta oops trippel!

 

 

 

Alex

This answer/question is powerd by Google/Eforumsökning

 

Link to comment
Share on other sites

Handlar det bara om att lägga upp filerna på webbhotellet? Då kan du lika gärna göra det med ett ftp-program, det behöver du inte Dreamweaver till. Eller har jag missförstått ditt problem?

 

Link to comment
Share on other sites

ooh, förlåt alla, det var inte meningen att "trippel"-posta osv. Ville bara få upp sidan på internet :P Och det kan jag ju inte som jag har skrivit ett antal gånger...finns det möjligtvis någon som kan förklara hur man använder ett "ftp-program" och var man laddar ner detta?

 

Link to comment
Share on other sites

Här är en hyfsad FTP-klient: http://www.flashfxp.com/download.php

 

När du startar programmet får du upp två filfönster. Det vänstra är din dator och i det högra kommer filerna på den server du kopplar upp dig mot ligga.

 

Ovanför högra fönstret, klicka på ikonen med en blixt på och välj Quick Connect. Ange den inloggningsinformation du har på webbhotellet och välj Connect. (det bör räcka med att ange "Server or Url", "User Name" och "Password"

 

Ladda upp filer och mappar gör du genom att högerklicka på dessa i vänstra fönstret och välja Transfer.

 

Link to comment
Share on other sites

tackar anjuna :) ! Ger dej poäng igen :D Men ett problem är detta med "rollern", fick hjälp med detta innan, men den ändras inte..jag använder följande kod till detta:

 

<style type="text/css">

<!--

body {

scrollbar-face-color: #000000;

scrollbar-highlight-color: #333333;

scrollbar-shadow-color: #666666;

scrollbar-3dlight-color: #333333;

scrollbar-arrow-color: #FFFFFF;

scrollbar-track-color: #666666;

scrollbar-darkshadow-color: #666666;

}

-->

</style>

 

Något fel?

 

Tack på förhand!

 

Link to comment
Share on other sites

Menar du detta?:

 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

<head>

<title>Lottas Hud &amp; Friskv&aring;rd</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

</head>

<style type="text/css">

<!--

body {

scrollbar-face-color: #000000;

scrollbar-highlight-color: #333333;

scrollbar-shadow-color: #666666;

scrollbar-3dlight-color: #333333;

scrollbar-arrow-color: #FFFFFF;

scrollbar-track-color: #666666;

scrollbar-darkshadow-color: #666666;

}

-->

</style>

<body>

 

Link to comment
Share on other sites

Alexander Lund

Ville bara upplysa att den inte verkar funka i Moz

 

Å andra sidan ska inte jag säga något då mycket jag gör endast funkar perfekt i Moz ;)

[inlägget ändrat 2004-12-19 20:43:33 av Alexander Lund]

Link to comment
Share on other sites

När jag lägger in din kod här (http://81.26.253.111/ScrollCol.asp) så får jag färgad scrollbar. Testa hur det ser ut hos dig.

 

Anjuna, den såg precis ut som jag ville :) Men varför funkar den inte i mitt program? :S

 

[edit]

 

Det enda som finns att anmärka på är att stilmallen skall ligga innanför HEAD-taggarna. (Även om IE är rätt förlåtande för sånt)

 

Det funka precis som det skulle när jag flyttade på head-taggarna! Tack !!

[inlägget ändrat 2004-12-20 14:55:37 av wasset]

Link to comment
Share on other sites

Men nu stötte jag på ett annat problem ( osmart? ) ..

 

Jo, det va någon här som är duktig på detta med hemsidor ( antagligen Anjuna :D ) och jag frågade hur jag kunde publicera hemsidan..Jag laddade hem ett program ( ftp-program ) som lägger upp sidorna på nätet.. jag har en adress ( som hag fått med bredbandet ) som har adressen: http:\\www.hem.bredband.net/cajwas .. sidan kan inte visas? Jag gick in på bredbandsbolagets hemsida.. Logga in och kollade om hemsida ( Jag aktiverade sidan idag ).. Det stod att den va aktiverad o adressen va bla bla bla.. men när man försöker komma in på den funkar det inte?? Hur kan det vara så när den är aktiverad? Tack vare detta kan jag inte lägga upp den med FlashFXP som mitt ftp-program heter...där kommer bara felmedelande.. ( KOLLA BILD ) .. Vad kan detta vara för fel??

 

[bild bifogad 2004-12-20 15:16:22 av wasset]

656419_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Du skall ange hem.bredband.net/cajwas

ej www.hem.bredband.net/cajwas

 

Åtminstone så funkar det så både i ftp-program och webbläsaer på mitt bredbandsbolagskonto.

 

--

[Esc]

 

Link to comment
Share on other sites

Du skall ange hem.bredband.net/cajwas

ej www.hem.bredband.net/cajwas

 

[Esc] jag gjorde precis som du sa.. skrev bara hem.bredband.net/cajwas...men kolla på bilden, det blev så istället :'(

 

[bild bifogad 2004-12-20 15:46:34 av wasset]

656430_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

varför det inte funkar är svårt att säga.

prova att skriva ftp.hem.bredband.net/cajwas

 

Många ftp-program och sådana uppkopplingar fungerar på det sättet.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

eller ftp.bredband.net/cajwas

 

Skall det nog vara

 

--

[Esc]

 

 

 

Svaret hamnar helt fel i tråden!!!!!!! Detta borde idg försöka rätta

[inlägget ändrat 2004-12-21 13:19:57 av [Esc]]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...