Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Delning av PCI-bussens frekvens


Mika

Recommended Posts

Jag är intresserad av att ändra delningen av klockfrekvensen på PCI-bussen på mitt AOpen AXBC till 4x. Jag vet bara inte hur, för jag har varken hittat någon bygel på moderkortet eller några dolda inställningnar i BIOS för detta.

Tacksam för svar!

 

/Mika

Link to comment
Share on other sites

Inte för att det är mitt bekymmer, men varför måste du ändra frekvensen?

Kanske är det enklare att förstå problematiken om man vet det. Alternativet är väl annars att ändra frekvensen för processorn eller skriva nytt bios, det går ju också.

 

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Orsaken till att jag vill sänka frekvensen på pci-bussen är att jag kör en systembuss på 133 MHz, och då körs pci'n i 133 delat i 3 alltså 44 MHz och normalt så kör man ju i 100 delat i 3 alltså 33 MHz. Detta gör att mitt ljudkort med mera inte riktigt hänger med ibland. Om jag kunde ändra till en delning på 4 så fick jag ju 133 delat i 4 alltså 33 MHz igen som det ska vara.

(Ursäkta mina "alltså", beror på att det inte går att använda likamed för mig)

 

Mika

Link to comment
Share on other sites

Daniel Ackerot

Jag undrar vad du har för moderkort. På AOpens hemsida för bios finns inte ditt moderkort med (AXBC). http://www.aopen.nl/tech/download/mbbios/default.htm

 

Skulle det kunna vara ett AX6BC? Då finns det senaste bioset här:

http://www.aopen.nl/tech/download/mbbios/ax6bc.htm

 

Jag har själv ett AX6BC som jag kör med en P3 450@600 (133MHz FSB) med bios 2.49 och där använder moderkortet en delning av FSB-frekvensen med fyra för PCI-bussen då man väljer en FSB-frekvens över 117MHz.

 

/Daniel

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...