Just nu i M3-nätverket
Jump to content

hitta dator via mac adress


Micke__1

Recommended Posts

För en tid sedan hade vi en iis på en publik adress. Den är nu borttagen och jag skulle sätta dit en annan burk. När jag ändrar ip adress i den så säger den att det blir en ip krock på nätet och vilken macadress den datorn har. Om ingen snott den adressen och gjort något med så ska det inte finnas nån burk på denna. Jag kollade via några swithchar för att försöka få mer info men de hade inget att förtälja.

 

Finns det något bra program som kan fråga macadresser vad datorn heter eller vad det är för os på osv

 

tack

 

Link to comment
Share on other sites

Om det är som du säger, en publik adress, så har du lite att leta på för då finns den någonstans på internet och där finns det ju några datorer.

---/samoht

 

Link to comment
Share on other sites

*skratt* Ja nu var det inte riktigt så. Eftersom det adress scoopet går till vår router, och jag är på insidan av den så är det givetvis en burk på vårt lan...med en publik adress..

 

Link to comment
Share on other sites

Kolla arp-tabellen på routern, och sök via interfacet upp vilken burk det gäller.

 

 

==Coleburn==

 

--------------------

"It takes a lot of knowledge to

really mess something up!"

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Via MAC adressen går det oftast att få fram fabrikatet eller rättare sagt tillverkaren av nätverkskortet. Det finns program som presenterar den informationen, tex LANeye. LANeye är igentligen ett intrångsdetekteringsprogram men det kan vara till hjälp i ditt fall för LANeye listar alla enheter som kommunicerar på ditt nät på MAC adress nivå. Ta en titt på http://www.proprat.com eller på http://www.laneye.net mvh /Tomas

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...