Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Varför går fläktarna plötsligt långsamt?


MarkusStorhuvud

Rekommendera Poster

MarkusStorhuvud

Jag har haft lite problem att min dator piper i tid och otid så jag har testat den med Abits egna övervakningsverktyg ABIT-eq.

 

När jag belastar datorn så efter en stund så piper den till och då har jag gått ut och kollat vad som är felet. Ser då ut så här:

http://www.m.kth.se/m98_ges/abit-eq.jpg

 

Som ni ser droppar cpu- och nb-fläktarna till ungefär halva hastigheten. Att temperaturerna går ner beror på att jag går ur det prestandakrävande programmet.

Fläktarnas hastighet ökar sen inte igen!

 

Jag har inte ställt in att de ska gå långsammare (vad jag vet).

 

Vad är felet?

 

Jag har abit is7 moderkort och en P4, 2.8Mhz processor. Allt med standardfläktarna. Vad jag kan se har jag även den nyaste BIOSen.

 

Nån som har nån idé?

 

mvh

Andreas Grante

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad jag kan se har jag även den nyaste BIOSen.

 

Kanske du borde dubbelkolla det? För att försäkra dig om att så är fallet. Biosversion 20 som utkom 2004-05-24 innehåller bl a "Calibrated CPU temperature":

http://www.abit-usa.com/downloads/bios/bios_revision.php?categories=1&model=79

 

Ännu tidigare, 2003-06-10, fixades t ex "...the problem that NB fan still reports full speed in PC Health page when "CPU FanEQ Speed Control" is enabled", och mer intressant är kanske "Revised the error reading of fan speed for specific CPU cooling fan when FanEQ 60% enabled"..? Och det finns fler saker i den releasen som handlar om "CPU-cooling", bara att kolla i listan...

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...