Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Rättigheter att köra program på klienterna i domänen


Thomas Höögh

Recommended Posts

Thomas Höögh

Tja

 

Tänkte höra med er om någon vet hur man tilldelar rättigheter till klienterna/arbetstationerna att köra vissa program i en domän. Ett vanligt domänanvändarkonto har exempelvis inte rättigheter att starta ICQ. Hur kommer man runt detta? Vill ju självklart inte köra alla konton som admin :)

 

Ska man ändra något i GPO:N eller går det till på annat sätt?

 

Utförlig information tack :)

 

Link to comment
Share on other sites

Bra initiativ att plocka ner dina användare till vanliga "users". Det borde fler göra!

 

Som du märkt kan det vara lite trixigt att få vissa program att funka. Nu har jag inte kört ICQ på många år så jag vet inte exakt vad som stoppar, men det brukar alltid handla om att programmet vill skriva i någon mapp eller under någon registernyckel där användaren inte har behörighet. Kolla förresten så att det inte kommit någon nyare version där de tänkt lite längre...

 

Annars får du kolla i ICQ-mappen om den verkar spara användardata någonstans och testa att höja behörigheten för den mappen så att "Användare" får "Ändra" (Windowstermer).

 

Fungerar det fortfarande inte så finns det program som kollar i realtid vilka filer och registernycklar som försöker läsas och där kan man hitta access denied-fel som hjälper en att se var programmet vill läsa/skriva.

 

Kolla den här tråden för mer info om det: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=622836

 

När du hittat vilka mappar/registernycklar du måste höja behörigheten på så kan du köra ut dom ändringarna till hela företaget via en GPO.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...