Just nu i M3-nätverket
Jump to content

XP "spolat" scanner o digitalkamera


stig1929

Recommended Posts

[i][color="#0000ff"]

Hej!

Jag har Windows XP HE i min PC, ny sen´ 2003.

XP har funkat bra, och autom. lagt in ex.vis Scanner Canon, och i febr-04 Sony digitalkamera DSC-T1.

Efter inladdn. av serv.pack för XP i juni är både min digitalkamera och 

scannern borta, går ej få XP att känna igen dom via USB, jag har suttit i minst 10 dar´ och kämpat - inget går!!!???

Enligt både Sony och Canon support är det nån´ "bug" i Windows SP som är orsaken!!?? Jag hittar ingen hjälp nånstans!!?????

Kan någon tala om vad jag ska ta mej till, måste omg. ha funktion!!!



Mvh

/Stig Holm

[/color][/i]

 

Link to comment
Share on other sites

Du kan testa att byta USB-port på datorn (stoppa sladden i ett annat hål på datorn)

Annars är det bara att konstatera att du tillhör den sk "minoritet" som får allvarliga problem efter installation av SP2.

Dags att formatera c:\ och installera om XP med SP1? Eller avinstallera SP2

erik

PS På mitt jobb råder totalförbud mot installation av SP2. Order från SA. DS

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Tack för svar!

USB-port skiftat femtitolv ggr...

OK, jag får nog prova med att avinstallera SP2.

Det där med att formatera c:\ och installera nytt XP, verkar

aningen komplicerat för mej.

Men tack för konkret svar!

 

/sh

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

 

Har du installerat chipsetdrivrutinerna för ditt moderkort?

 

Där brukar finnas drivrutiner för USB:n också. Allt funkar mycket stabilare om man installerat chipsetdrivrutinerna.

 

Har inte Canon och Sony någon uppdaterad drivrutin som leker bättre med SP2? Rotat runt på deras hemsidor?

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

Vem är General Failure och varför läser han min hårddisk? - Steven Wright

 

 

[inlägget ändrat 2004-10-18 17:58:10 av Stefan Eklinder]

Link to comment
Share on other sites

Canons och Sonys drivrutiner - alla o allt är provat.

Inledningsvis sa jag ju att DE ej klarar av det, de

skyller på Win-bugs...

 

Chipset-drivrutiner för moderkortet var ett nytt begrepp,

de måste jag försöka kolla.

 

/sh

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

Tack för poäng!

 

Chipset-drivrutiner för moderkortet var ett nytt begrepp,

de måste jag försöka kolla.

 

Brukar vara Intel, Nforce eller VIA.

 

Du kan kolla med Everest under Moderkort och markera Chipset, så får du reda på vad du har för chipset i rutan till höger.

 

Allra längst ned finns en länk du kan klicka på och kommer direkt till sidan där du kan ladda ned drivrutinerna.

 

Är det Intel så kolla upp om drivrutinerna du tänker ladda ned har stöd för ditt Intelchipset. Finns en identifierare som du kan ladda ned från deras sida för att ta reda på det.

 

Ladda ned härifrån:

http://www.snapfiles.com/get/everest.html

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

Vem är General Failure och varför läser han min hårddisk? - Steven Wright

 

Link to comment
Share on other sites

Först via mail blev min undran, va e nu Everest? Men så i Forum

finns din länk som tar fram Everest! Men att hitta drivrutiner för mitt GeForce4/Chipset som du säjer, de verkar ej enkelt!? "Moderkort" är ju ej att hitta i all engelsk text. Måste man gå på ngt som ska betalas via

nätet?

 

Mvh

/sh

 

Link to comment
Share on other sites

Johan S Stenström

Gå till Canons och Sonys hemsidor och leta efter dina produkter. Se efter om det inte finns nya program och drivrutiner. Har själv Canon Scanner och HP skrivare samt en digitalkamera och Wacom ritbräda. Ingen av dem krånglade vid uppgraderingen till SP2.

 

mvh johan

 

Link to comment
Share on other sites

Bäste Johan, läs innantill, jag har ju talat om att jag etthundrafemtiotolv ggr försökt med Canons o Sonys drivrutiner o även deras support,

men ingenting o ingen har kunnat klara ut vad som är orsaken

till problemet (att både digitalkameran o scannern utan vidare

i juni spolades i XP, funkade perfekt vid anslutning tidigare).

 

/sh

 

Link to comment
Share on other sites

Johan S Stenström

Om du har gjort det så många gånger utan framgång är det dags att ta med datorn till en specialist. Lämna in den. Alla förslagen är sånt där som andra har lyckats med när det är ett vanligt fel.

 

 

mvh johan

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Problemet löst!!!

 

Deleted alla USB-portar-hubbar, startat om datorn,

DÅ GICK MIN DIGITALKAMERA IN DIREKT (utan

nedladdning av drivrutin etc) nästan för enkelt för

att vara sant...

 

 

/sh

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...