Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Vaddå_virus?

Java i Internet Explorer

Rekommendera Poster

Vaddå_virus?

Hej!

 

Har förlorat all min javafunktionalitet i Internet Explorer. Det händer absolut NOLL när jag ska köra javascript, t ex inloggningen till min bredbandsrouter. Har testat på flera sidor ute på internet men det är lika illa överallt. Testade att ladda ned Sun´s javamotor och installera den för att se om DEN kunde fixa felet, men det gick inte alls. Inte heller av- & ominstallation av IE hjälpte. Igår när jag skulle skriva in frågan här i forumet hemifrån gick det inte, eftersom man här skriver inläggen i en javapopup. -Nåväl nu är jag på jobbet och kan ställa frågan till er härifrån istället! :-)

 

-Vet någon hur man återställer javafunktionaliteten så att det funkar i Internet Explorer??

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
lizardKng

Java och Javascript är två HELT olika saker, förvillande lika namn dock!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Vaddå_virus?

OK, ber om ursäkt för min okunskap. :-(

 

Java-popuprutor, inloggningar mm fungerar alltså inte, vad än det nu heter.

Är det ingen som har någon liten ledtråd?

....snälla?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
lizardKng
OK, ber om ursäkt för min okunskap. :-(

 

Nejnejnej, det var inte så jag menade.... Ingen anledning att be om ursäkt...

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Man kan ställa in om man vill tillåta Javascript mm i inställningarna till Internet Explorer. Du kanske har ändrat någon säkerhetsinställning nyligen?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Vaddå_virus?

Som jag skrev ovan installerade jag Sun´s java på maskinen, och konfigurerade den till att gå i Internet Explorer (det fanns tre olika webläsare att välja på i javaklienten). Detta utan att få nåt bättre resultat. Det var ju en stor fuling (118 Mb) enligt "Lägg till/Ta bort program" i kontrollpanelen. Jag avinstallerade den och internet explorer en gång, lade tillbaka IE om installerade om Sun´s java igen (118Mb) :-) (tur man har bredband!)

 

Fler tips?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Vaddå_virus?

Har oxå gått igenom säkerhetsinställningarna. Satt ned säkerheten och kollat java för sig.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
bmhson

Lagom kul med länkar som inte finns, Zerblat. Jag fick i alla fall igång t ex korsord, som kräver Java plugin, från den länken som jag skickade. Det blev aktuellt efter installation av SP2 till XP.

 

[inlägget ändrat 2004-10-13 11:56:38 av bmhson]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Vaddå_virus?

Jaja....

Jag ska försöka hitta ett sätt att fixa det ikväll igen efter jobbet. Eftersom bl a eforum inte funkar (pga av att det är java) kan jag ju inte posta mer hemifrån förrän problemet är löst.

 

Som sagt, jag testade med Sun´s java två gånger igårkväll, men det hjälpte inte. Avinstallerade IE från kontrollpanelen, och installerade på nytt. Satte ned säkerheten och kollade så java avr godkänt att köra i webbläsaren. Får se vad jag kan komma på för nåt mer att testa ikväll, just nu vet jag inte.......

 

Passar på att tacka de som ändå FÖRSÖKT hjälpa mig......-Tack!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Det är javascript du har problem med det, java förekommer inte på Eforum. Så det är inställningar för script du ska ändra.

 

Internet-alternativ - Säkerhet - Anpassad nivå - ändra från Inaktiverad till Fråga allt som gäller script.

Alternativt så kan du lägga eforum i zonen för tillförlitliga platser. I samma flik som ovan Klicka på Tillförlitliga platser följt av Platser, skriv in http://eform.idg.se, tryck på Lägg till och se till att rutan "Begär..." inte är ibockad innan du trycker på OK.

 

Suns java är java inte javascript, så det hjälper inte att installera det eller ändra java-inställningar i IE för att lösa dina problem.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Vaddå_virus?

Jättebra svar! Äntligen något jag inte testat. Jag sitter lite "i sjön" eftersom jag inte lägre kan logga in i min bredbandsrouter för administration av den. Provar när jag kommer hem, funkar det kan jag ju skriva det här (annars går det ju inte!) Sen återstår att utröna VAD som ändrat mina inställningar rörande detta, jag har inte varit därinne eller gjort någon medveten ändring av sådana inställningar. -TACK!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Det finns ju vissa säkerhetsproblem rörande javascript så du kanske har kört något program för att göra ditt surfande säkrare? Och så har det programmet petat i inställningarna?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Vaddå_virus?

Yes-yes-yes! Nu funkar det! Stort tack, big hug! :thumbsup::)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Grattis! Vad kul att det var så pass enkelt!:thumbsup:

Tack för poängen, det var roligt att kunna hjälpa till. :)

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...