Just nu i M3-nätverket
Jump to content

hackar i bilden, codexproblem eller?


någon

Recommended Posts

jag har fler filmfiler (bla. i formatet xvid) som "hackar i bilden", dvs bilden hoppar fram och tillbaka hela filmen med ett snabt intervall medans ljudet är helt ok. Är det någon som kan tala om om det är ett codexfel, och i såfall hur man fixar det, eller om hela filen är korupt?

 

 

/någon

 

Link to comment
Share on other sites

Det låter som att det är ett codecs-problem eftersom det är samma fel på flera filer.

 

Testa att ladda hem tex "ACE Mega CoDecS Pack Pro 5.93", där finns alla möjliga tänkbara codecs som kan hjälpa dig.

 

Det är en EXE-fil, så det är bara att dubbelklicka och sen ska dina filer funka...

 

Link to comment
Share on other sites

NEJ aldrig codec-paket som lösning på codec-problem av detta slag!

 

Codec-paket kan accepteras om du har en helt ren dator, men även då ska du helst ladda hem enbart de codecar du behöver. Oftast räcker faktiskt ffdshow. Kan vara värt att testa som lösning i detta fall, om nu inte Videolan verkar vara ett vettigt alternativ.

 

Om ffdshow fungerar kan du hålla dig kvar vid din favoritspelare.

 

Annars, om ffdshow inte attraher, kontrollera med Gspot vilken codec som används och leta reda på en uppdaterad version av denna. Som sagt är nog ffdshow ett bra alternativ. Lätt att avinstallera om den skulle ställa till med problem. Detta till skillnad mot de flesta codecpaket, där det kan vara svårt att bli av med allt.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup: I videolan funkar filen utmärkt, men varje gång man startar pogrammet så klagar windows på att "det inte är en korekt minnesavbildning" vad nu det ska betyda. Har gör man för att det lite smott ireterande felmedelandet inte ska fortsätta dyka upp varje gång?

 

/någon

 

 

[inlägget ändrat 2004-10-11 07:04:27 av någon]

Link to comment
Share on other sites

:thumbsdown: Hurra! Nu funkar mina filer i win-mediaspelaren också. Men vad är ffdshow om inte ett Codec-paket? och borde man ta bort gamla Codec-paket?

 

/någon

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nej, ffdshow är inte ett codecpaket.

 

Ffdshow är en codec som hanterar många format.

I codec-paket finns det smp enskilda codecar som är specialicerade på just sitt format. Nyare codecar har visserligen även stöd för en del äldre format.

 

Om man har flera codecar i datorn som vill hantera samma format, eller en viss del av avkodningskedjan, kan det hänta att Windows helt enkelt inte lyckas bygga upp den kedja som krävs vid avkodning. De olika komponterna som säger att "JAG är BÄST på just DETTA format" kan inte kommunicera med de övriga korrekt.

Detta gäller inte enbart just codecarna, utan kanske framförallt det filter som lägger sig i avkodningsprocessen.

 

Vid installation av codec-paket finns alltid en risk att någon av dessa alla komponenter man installerar inte fungerar med något man redan har på datorn. Att reda ut vad det är som inte fungerar är svårt.

Att installera ett codec-paket på ett annat codec-paket, nä ingen bra idé.

Bäst är om man helt enkelt installerar vad man behöver och inte mer än det. Ibland kan det dock vara svårt att veta och finna, codec-paket har sin plats, men inte som lösning på att just en typ av filer inte fungerar.

 

Nu är inte Ffdshow en hundraprocentig lösning, men jag misstänker att de som skapar ffdshow håller koll på vilken "merit" olika codecar sätter och ser till att ställa in en högre "merit" än dem när du väljer att aktivera ffdshows behandling/avkodning av en viss codec/kodning.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...