Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Triss; Plötsligt så händer det!


Jempa

Recommended Posts

100000 av 4500000 klarar man väl av? Det är ju fådda stålar!

eller 7692:- av 180000:- om året (12 år skattefritt).

eller 641:- av 15000:- per månad.

 

 

°±°

 

[inlägget ändrat 2004-09-29 18:29:39 av 0x2A]

Link to comment
Share on other sites

Ja, får man 15 000 kr i månaden har man nog inget problem att planera ekonomin så att man klarar betala skatten.

 

Men lite konstigt är det. Var finns pengarna under tiden de betalas ut? För att vinnaren ska beskattas måste de ju redan vara hans? Vem har hand om pengarna tills vinnaren får dem?

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Det som är konstigt är väl att om du skulle jobba ihop 4 500 000 kr så får du behålla ca 1 700 000, medan om du gynnar Svenska Spel och skrapar fram det så får du behålla 4 400 000. Varför det skulle vara en sådan merit att vinna pengar förstår jag inte.

 

/

 

Link to comment
Share on other sites

Skatt på vinst är lika idiotiskt som skatt på arv och gåvor, vilket tack och lov de två senaste vårt styre slutligen avskaffar snart. Nu ska bara den mest idiotiska skatten avskaffas, den där vi som boende ska betala mer till staten för att andra vill bo där vi bor. När skatten på fastigheter/villor försvinner, då kanske jag vågar tro på stjärnbolstret om välfärd för folket sossarna slänger ur sig!

 

Just nu tycker jag att vi behöver en nedläggning av blockpolitiken mer än någonsin. Sossarna behöver splittras i flera partier om Sverige ska komma någonvart.

 

[inlägget ändrat 2004-09-30 06:35:33 av Anjuna Moon]

Link to comment
Share on other sites

Det som är konstigt är väl att om du skulle jobba ihop 4 500 000 kr så får du behålla ca 1 700 000, medan om du gynnar Svenska Spel och skrapar fram det så får du behålla 4 400 000.

Det beror ju på att Svenska Spel betalar in skatten åt dig, så egentligen har man ju vunnit mycket mer.

 

Link to comment
Share on other sites

Tror alla i denna tråd missförstått det här med skatten...

 

Det är förmögenhetskatt det hela gäller..

Dom på skatteverket tycker att det är rimligt att skatta för pengar som man inte redan fått, men har blivit lovad att få.

 

-- Saxat från Skatteverket --

Hur hög är förmögenhetsskatten?

 

Förmögenhetsskatten är 1,5 procent på den delen av förmögenheten som för ensamstående och ensamstående med hemmavarande barn under 18 år överstiger 1 500 000 kr och för övriga sambeskattade överstiger 2 000 000 kr.

 

De hushåll som fått dämpad fastighetsskatt och som betalar förmögenhetsskatt för sin permanentbostad får också dämpad förmögenhetsskatt.

------

 

Detta innebär att om man är ensamstående första året får vara glad om man får dunka in 45000, av de 180k man fått. Vilket råkar vara 1.5 % av 3 miljoner.

 

och påföjande år får betala 42300 kr, vilket är 1.5 % av de återstående slantarna, men detta förutsätter att man inte sparar de 135 tusen man hade kvar från föregående år och att man inte dragit in en krona från att jobba.

 

Men visst, man kan tycka att det inte blir så mycket och att man ska vara glad att man får något överhuvudtaget, speciellt i Sverige.

 

Risken finns juh även att man sedan tidigare hade lite slantar samlade på ett konto som man sparat för att köpa bil/båt/hus eller annat skoj, och då blir det givetvis mer pengar att betala.

 

Link to comment
Share on other sites

Du har rätt. Men definitionen på denna skatt är rätt intressant: "Skatten tas ut med 36% av den behållning som återstår sedan vinsterna räknats av från de sammanlagda insatserna." Det är mao ingen skatt på lottköparens vinst per se, utan snarare en skatt på vinstmedlen för lotterianordnaren...

 

/

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...