Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bostream-konfiguration


patsy

Recommended Posts

Har haft Bostreams istream uppkoppling i snart ett år nu.

Mitt problem är att jag aldrig lyckats få igång modemet med vare sig den medföljande cd-skivan eller konfigurera den manuellt via 10.0.0.138. Istället har jag använt mig av XP:s egna guide för ny nätverksanslutning, vilket fungerar jättebra. Jag har alltså aldrig haft några problem att ansluta mig, det är bara det att jag nu gett mig fasen på att det skall fungera som det är tänkt att göra.

 

Med Bostreams medföljande cd-skiva är det tänkt att man lätt och snabbt skall skriva in sina kontouppgifter och så konfigureras modemet automatiskt. Men när jag försöker göra detta så får jag bara upp att det inte går att hitta nåt modem på nätverket och att man skall kolla så att ingen router eller brandvägg ligger i vägen. Jag har givetvis stängt av brandväggen innan och nån router har jag absolut inte. XP:s brandvägg befattar jag mig inte med överhuvudtaget.

 

När man försöker via webgränssnittet(10.0.0.138) misslyckas man också. Modemet hänger sig när konfigurationen skall uppdateras, och man blir tvungen att återställa det till fabriksinställningar för att få det att fungera igen. Jag tror inte det är fel på modemet. Det är mitt andra modem. Mitt första fick jag utbytt eftersom det blev nåt elfel. Båda har dock haft samma problem med konfigurationen.

 

Hur skall jag göra? Jag vill att det skall fungera som en direkt anslutning som det är tänkt med Bostream. Istället fungerar det nu som en vanlig uppringd anslutning som jag måste ansluta till varje gång jag startar datorn.

 

Ett alternativ till den klassiska konfigurationen (om det är möjligt) är att modemet endast fungerar som ett klassiskt modem som bara skickar och tar emot data, dvs man stänger alla extra funktioner såsom NAT, DHCP etc och ställer in det själv på det interna nätverket som även får sköta DNS:er. Går detta?

 

PS: Om man kör Speedtouch's felsökningsprogram Dr Speedtouch så påstår den att TCP/IP inte finns installerat. Jodå...Självklart finns det. DS

 

 

 

[inlägget ändrat 2004-09-19 17:26:47 av patsy]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...