Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Macromedia


Kalle Dator1

Recommended Posts

Hej !

 

Besväras ofta av att en pop-up-skylt med Macromedia Flash... dyker upp med frågan om jag vill installera programmet.

Skylten är i grunden en säkerhetsvarning för att jag ska ta ställning enligt min säkerhetsnivå på internet.

Men hur blir man av med eländet, som dyker upp ibland så snart man skiftar sida eller loggar in på annan site ? ? Jag VILL inte installera programmet ! Ska det inte räcka med att jag klickar NEJ en gång ! ?

 

Kalle

 

Link to comment
Share on other sites

Flash/Shockwave/etc kan ju naturligtvis vara trevligt, men.. kan ju alltid finnas anledningar till att man inte vill installera det.

 

Jag rekommenderar gratisprogrammet SpywareBlaster ( http://www.javacoolsoftware.com/ ). Dess huvudsyfte är att stoppa activex-kontroller, cookies och liknande för att förhindra spyware. Naturligtvis en väldigt trevlig funktion, och alla bör ha programmet installerat.

 

I programmet finns även en funktion för att blockera det ID som Flash använder för sina ActiveX-kontroller (Tools - Flash killer). Om du aktiverar Flash Killer i SpywareBlaster så kommer inga Flash-komponenter att köras/vilja installeras.

 

Ciao,

Anders

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hej Kalle!

 

Macromedia Flash är ett väldigt populärt tillägg ute på webben.

Och enkelt uttryckt så kommer denna pop-up-skylt att dyka upp på varje

webbsida du besöker där webbdesignern valt att använda Flash som tillägg till sin webbplats (och det är många webbplaster det).

 

Jag tycker att du ska svara ja nästa gång du ser den pop-up-skylten.

det är svårt att navigera runt på webben i dag utan att ha Macromedia Flash installerat på datorn. Du går miste om mycket då du inte har Flash-plugin installerad i din browser.

 

 

 

Vill du läsa på mer vad Fash egentligen är så kolla in boken http://peep.org/wizard/ eller så går du direkt till Macromedia på http://www.macromedia.com/software/flash/?promoid=home_prod_flash_082403

 

Link to comment
Share on other sites

Det verkar som om alla pop-up's försvann i och med att jag installerade SP2 från Microsoft. Där finns en funktion som spärrar alla pop-up-skyltar, men man kan klicka sig fram att se dem om man vill.

 

För tillfället verkar mitt problem vara löst !

 

Kanske att jag skulle ha nytta av att installera Macromedia, men det blir i så fall om jag bestämmer mig för det, inte p g a några tjatiga skyltar som kommer upp så snart man ändrar webbsida. Har ännu inte insett vad jag eventuellt missar utan Macromedia... !

 

Vänligen

 

 

 

Kalle:)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...