Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vägrar uppstart...


Snörök

Recommended Posts

Hej!

 

HAr ett litet problem. En burk med Xp-pro som vägrar starta. Den kommer fram till "WinXP-loggan" och den "mätaren" som åker från vänstyer till höger under loggan. Då starta den plötsligt om efter att ha visat någonting typ C:/windows/blaha/blahaa/blabla i nerderkant av bilden. Jag hinner inte se vad det står. Jag har provat felsäkert läge (alla varianter), senast fungerande konfiguration. Jag har dessutom provat reparationsläget efter att ha startat med min XP-skiva. När jag startar med CD-skivan och går in i installera ny WinXP så får jag att filsystemet är okänt. Eftersom jag själv la in NTFS som filsystem är jag lite frågande. Det är inte min burk så jag vet inte riktigt vad den utsatts för...Finns det något reparationsprogram som kan fixa filsystemet om det är det som är problemet?

 

Tack för alla svar!!!

 

 

//Andreas

 

Link to comment
Share on other sites

Vid reparationskonsollen kan du prova att skriva in "Fixmbr" och se om det hjälper, det återställer Master Boot Record om det är det som är problemet.

 

Tänk på att felet kan ha orsakats av virus i datorn så kolla efter disken och sätt inte i den i en oskyddad dator för att försöka rädda filer den vägen.

 

Kör även checkdisk om du får igång den och kolla så du inte har några fysiska skador på disken.

 

Tunna/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...