Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Thomas S

Minnes problem i XP

Rekommendera Poster

Vi har en maskin (P4-3066Mhz) med 512MB RAM, vi använder den för utveckling och behöver få mer RAM minne att tillgå, inget problem med det, bara att trycka i en 512:a till och så brukar det funka men inte den här gången.

 

BIOS registrerar 1024MB så det är inga problem där, även när jag kör med en 512:a till är det inga problem att se även dessa i BIOS men Windows XP Pro Eng vill inte hänga med på detta, i system info visas 508MB RAM vilket är en lite märklig mängd (kör inget inbyggt grafikkort)

 

Har provat med att installera SP2 för XP men problemet kvarstår, det verkar inte bara vara Windows som visar fel, även de applikationer vi utvecklar säger bara 508MB

 

Moderkortet är ett Asus P4C800 DLX med Intel 875P chipset

 

1-3st 512MB DDR400 RAM av samma fabrikat

 

Är det någon som varit med om något liknande?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det var det första jag prövade vilket inte gjorde någon skilland, BIOS har hela tiden hittat rätt minnes mängd.

Provade även att göra en reperation av XP, inte heller det hjälpte utan det var bara till att installera om datorn, ska väl säga att jag även provade att köra både SP1 och SP2 innan jag gjorde en ominstallation.

Efter ominstallation hittar XP allt minne

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...