Just nu i M3-nätverket
Jump to content

MS reklam


Anders Andersson222

Recommended Posts

Anders Andersson222

Är det bara jag som assosierar till en film med banjospelande barn,när jag ser reklamen för W2000?

 

Anders Andersson

Link to comment
Share on other sites

Victor Akell

Jo M$ & BanjoBill verkar ju vilja beskriva hur samhället kommer se ut efter några decenniers W2K användande. ...........

 

 

Fascinerande dock att BanjoBill inte förstått att reklam gör man för att öka värdet på företag & produkter, inte sänka det............

Link to comment
Share on other sites

Jomän Windows sänker ju datortekniken genom sin efterblivenhet jämfört med konkurrenterna, så därför måste ju MS visa att de sänker utvecklingen.

Link to comment
Share on other sites

Jonas Wikström

Skojigt att läsa faktiskt!

 

W2k är verkligen lysande och funkar enormt bra!Tydligen säljer det lika bra också. Kul för mig och alla oss som redan utvecklat programvaror som Windows 2000 stödjer fullt ut.

 

Skall för övrigt hålla en liten kurs i COM+ för dem som är intresserade. Snacka om gammal teknoligi NOT. Många operativsystem ligger ljusår efter i teknik vad gällande komponenter och stöd för distribuerade system. Ett välkänt triagram, XML stöds ju självklart fullt ut av systemet. Exprementerar själv med blandningen COM+/DCOM och ActiveDirectory. Provar hur man med ActiveDirectory kan styra och administrera en enkel E-Handelsplats. Genom dynamisk genererad XML genom ASP blir det hela hur elegant som hellst och ytterst kraftfullt.

 

För övrigt snacka om få moderna tekniker ta och skumma igenom MSDN: http://msdn.microsoft.com/default.asp

 

>> Jonas

 

Link to comment
Share on other sites

Vi talade om MS-reklamen, den är verkligen inte i samma klass som W2000, som är den bästa versionen av Windows. Däremot inte nödvändigtvis det bästa systemet, men det är en annan fråga.

Link to comment
Share on other sites

Sten-Erik Björling

Har du hört talats om CORBA? Eller Java-baserade ORBs som Voyager? Eller IBMs SOM? Eller varför inte WebObjects om du nu skall tala om att skapa e-handelsplatser med kapaciteter att hantera siter med miljoner användare och som är fullt skalbara mellan NT-, MacOS X och upp till clusters med de största SUN-datorerna och HP-systemen.

 

Tala om att vara blind för teknik utanför MS... De ovan nämnda teknologierna har funnit i åratal, är mer avancerade och kapabla och dessutom genomtestade i ytterst stora system. Något som inte MS kan visa upp än på ett par år...

Link to comment
Share on other sites

Jonas Wikström

Vet mycket väl om CORBA och kan en del om det också, iaf vissa ORBER.

 

Kan inte annat säga än att det är suveränt.

 

Du säger däremot att CORBA är en teknik som har funnits i åratal och är totalt genomtestad. Vilken ORB är det du pratar om, det är just detta som är problemet! DCOM för att inte tala om COM är en teknik som till dags dato har 5 - 8 år på nacken och är också det väl beprövat. Det har sina svagheter men också styrkor com CORBA aldrig kommer över.

 

Kan dock säga att om du väljer att arbeta med CORBA på en distrubierad Windows 2000 miljö är du ute på djupt vatten. Vill jag sedan använda "crossplattform" kommer det absolut inte vara något problem. Det finns JAVACOM och vissa ORBER som snackar DCOM.

 

Kan hålla med om att COM+ däremot inte är helt genomtestat än men hittills ROCKAR det järnet.

 

>> Jonas

Link to comment
Share on other sites

Henrik K Olofgörs

Är rätt dålig på Win32-distrosystem, men bygger inte com-arkitekturen på OLE som bygger på OpenDoc (från Apple)?

Var det inte en del juridiska strider om det där som ledde till att MS köpte/licensierade teknologier från Apple och IBM (Taligent etc)?

Link to comment
Share on other sites

Victor Akell

Tydligen säljer inte W2K så bra som M$ hade räknat med , eftersom de gått ut med att W2K inte bidragit så mycket till deras försäljning som de hoppats, förhoppningsvis har de flesta företag insett att om de låser sig till W2K , så blir de tvungna att hålla sig till ännu ett halv-ok , dyrt M$-styrt OS en längre tid . Och vad händer med W2K om M$-delas, eller om W2K till och med förbjuds att säljas ?

Link to comment
Share on other sites

Jonas Wikström

Viktor!

 

W2K kommer INTE att förbjudas att säljas, det handlar om att bromsa Microsofts dominerande ställning på marknaden. Microsoft delas antagligen i två delar.

 

Tänk efter vad många tredjepartstillverkare som skulle drabbas om man helt plötsligt förbjöd operativet.

 

>> Jonas

Link to comment
Share on other sites

Victor Akell

Jon, nej Windooze kommer inte förbjudas att säljas trots att domaren egentligen skulle kunna kräva det eftersom M$ olagligheter är allvarligare än vad som kommit fram!

 

Utvecklarna kan dock räkna med att marknaden för deras WIN-applikationer inte kommer bli lika stor nu när företagen fattar att de fritt kan välja OS & inte bara bli påtvingad M$-undermåligheter.Och vad glada alla användare kommer bli.....................

Link to comment
Share on other sites

Sten-Erik Björling

COM som är grunden för DCOM har funnits i olika inkarnationer sedan 5-8 år tillbaka, det är sant. Men då har dess funktionaliteter varit inriktade på att svara upp mot Apples publicera och prenumerera och för att sedan svara mot Apples och IBMs OpenDoc. Det ligger rätt mycket gammalt i nuvarande COM och därmed DCOM till skillnad från CORBA som redan från början är optimerad för sitt syfte. På senare tid är dessutom CORBA relativt lättanvänt jämfört med tidigare (men helst tittar jag på Java-baserade ORBs när jag behöver tekniken).

Link to comment
Share on other sites

Magnus Gladh

Du har inte höga tankar om företagen det hör jag!!

 

Så du menar bara för att MS skulle delas så kommer företagen på att OJ det finns ju andra OS också....

 

Nu får du skärpa dig!!!

 

Företagen väljer sina OS efter vad som behövs och passar bäst i deras miljö.

 

- magnus

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...