Just nu i M3-nätverket
Jump to content

ADSL-konfig i SuSE 9.1


NOSiR

Recommended Posts

Jag har installerat SuSE 9.1 på min dator. SuSE är den enda distron som stödjer mitt moderkort, ASUS A7N266-VM. Allt gick som smort, tills jag skulle konfigurera ADSL-anslutningen. Jag har två nätverkskort i datorn, ett till modemet och ett till en annan dator.

 

Jag har testat olika inställningar på kortet inkl. fast IP-nr, som jag använder i XP.

 

Hur 17 ska anslutningen konfigureras? Jag har Spray DSL.

 

Link to comment
Share on other sites

Host-unreach

Vet inte hur spray funkar men jag skulle gissa på att dom kör med dynamisktilldeling av ipadreser.

Det innebär att du måste ha en dhcp-klient på datorn.

Dom 2 vanligaste är dhcpcd och pump

låt pss nu säga att eth0 är det interface som är kopplat modet dsl-modemet.

 

Då blir kommandona:

dhcpcd -n eth0

eller:

pump -i eth0

 

Så borde du bli tilldelad en ipadress...

 

p.s. har du kollat så att båda nätverks korten funkar/kör med rätt drivrutiner?

 

Link to comment
Share on other sites

Vad är det för modem ?

 

Kräver det installation av stöd för PPPoE händelsevis, borde krävas det om inte den biten sköts av modemet. (Bara Teliakunder som slipper PPPoE)

 

Hur konfigurerade du det hela i Windows, bara att plugga in och köra ?

 

MVH

//raidos

 

[Edit]

grammatikfel och skrivihopande

[/Edit]

[inlägget ändrat 2004-07-05 11:53:14 av raidos]

Link to comment
Share on other sites

Jag har ett Nokia-modem, M5122. I XP har det inte varit några problem, bara att skapa en anslutning med PPPoE. Sedan kopplar jag upp som en vanlig uppringd anslutning.

 

Problemet i SuSE verkar vara att inget modem hittas. Nätverkskorten funkar, att skapa en provider likaså. Jag har inte sparat någon log, men jag ska göra det och bifoga.

 

Förresten är jag newbie när det gäller Linux, så ju enklare tips jag får, desto bättre ;-)

 

Tack för tipsen tills vidare.

 

Link to comment
Share on other sites

Testa att använda YAST och välj DSL under network så borde du kunna sätta upp en pppoe uppkoppling (har inte testat för jag har inget adsl där jag har suse)

 

Link to comment
Share on other sites

Här är logen, om den kan vara till någon hjälp:

 

 

SuSE Meta pppd (smpppd-ifcfg), Version 1.16 on linux.

 

Status is: disconnected

 

trying to connect to smppd

 

connect to smpppd

 

Status is: disconnected

 

Interface is eth0.

 

Status is: connecting

 

pppd[0]: Plugin rp-pppoe.so loaded

 

pppd[0]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2

 

pppd[0]: Plugin passwordfd.so loaded.

 

pppd[0]: Timeout waiting for PADO packets

 

Timeout Waiting for PADO packets. Check your setup and and cables and try again.

 

pppd[0]: Unable to complete PPPoE Discovery

 

Status is disconnected

 

pppd[0] died: Connection terminated at peer's request (exit code 0)

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...