Just nu i M3-nätverket
Jump to content

2 problem i IE6 - Visa källa och Lösenord


Caliber

Recommended Posts

Hej, det är så att jag har två problem med mitt Internet Explorer 6:

 

1. När jag trycker på View > Source på en internetsida händer inget. Däremot funkar det bra om jag laddar ner sidan först och öppnar den på hårddisken.

Tror att det kan vara relaterat med att jag inte kan öppna zipfiler direkt från Internet, utan måste ladda ner dem först.

 

2. Det funkar inte att komma åt en lösenordsskyddad sida genom att gå genom en adress liknande http://användarnamn:lösenord@domännamn.com/members på sidor som exempelvis http://skivsamling.nu/admin/show.pl?id=21576

Får då ett "The page cannot be displayed"-felmeddelande.

 

Båda grejerna funkade bra innan jag formatterade om datorn..

Jag kör Internet Explorer 6.0 på WinXP Prof

 

Tack på förhand

// Kenan

 

Link to comment
Share on other sites

Thomas Tydal

Tvåan kan jag. Det är en finess i IE att det inte går. Det där formatet var populärt för att lura folk att tro att de var på en annan adress än de var, så MS bestämde sig helt enkelt att lösa det problemet genom att ta bort det skrivsättet.

 

Jag vet om det inte går att återställa. Är det viktigt för dig kanske det är smidigast att byta webbläsare.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1. När jag trycker på View > Source på en internetsida händer inget. Däremot funkar det bra om jag laddar ner sidan först och öppnar den på hårddisken.

Tror att det kan vara relaterat med att jag inte kan öppna zipfiler direkt från Internet, utan måste ladda ner dem först.

 

Prova att rensa casheminnet, och se till att du har Notepad på sitt rätta ställe i windowsmappen. Hittade info här,, läs mer:

http://inetexplorer.mvps.org/answers2.htm#view_source

 

Link to comment
Share on other sites

Ah, tack för svaret, det räckte för att hjälpa mig. Hade ingen aning om att det var en uppdatering av MS, trodde det var en bugg.

Sökte på patchen och hittade det här: http://support.microsoft.com/?kbid=834489 och där stod det hur man kunde inaktivera funktionen så nu funkar det som jag vill.

 

Link to comment
Share on other sites

Tack. Svaret kan ibland vara så mycket enklare än man tror tydligen =)

Det räckte att rensa cachen

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...