Just nu i M3-nätverket
Jump to content

NVIDIA Gforce MX440 *strul*


HarryB

Recommended Posts

hej

snälla någon duktig person som kan hjälpa mig

jag blir GAAALEN snart

 

mitt G-kort strula så jag köpte ett nytt

den första va ASUS NVIDIA Gforce MX440 och den nya är EXAIR NVIDIA Gforce MX440

den förra fungerade jätte bra när jag använde TV-ut

men den nya fungerar inte så bra

jag får bara svart/vit bild

 

så här såg den förra ut

http://reichnation.com/uploads/den%20forra.jpg

 

så här ser den nya ut

http://reichnation.com/uploads/den%20nya.jpg

 

någon här som förklara vad jag ska ändra på??

 

Link to comment
Share on other sites

Svartvit bild = S-video / komposit problem.

 

Ta dig en titt på min guide för TV-ut med Nvidia kort:

http://w1.876.telia.com/~u87618716/geforce_TV_guide.htm

Fast vänta, din dialog ser lite annorlunda ut.... men jag gissar att du ska in under Sceen Adjustment.

 

Varför har du inte den lokalaliserade, dvs den internationella, drivrutinen installerad?

 

OM nview bråkar - kan vara en konflikt mellan din gamla internationella drivrutin och din nuvarande engelska. En gammal Nvidia bug som Nasty File Remover kan råda bot på:

http://www.majorgeeks.com/download3233.html

Rensa bort alla drivrutinerester, dvs Nvidia filer med fel versionnummer.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Markera den skäm som representerar din TV och klicka på Device Settings.

 

Nu har jag bara drivrutinen på Svenska...

 

...men översta valet på menyn för mig är "Välj utenhet", äldre drivrutinen hette det Välj TV-format.

Antingen får du här upp en ny dialog eller en list amed TV-format (APL. NTSC). Välj Advanced.

 

Då bör du få upp denna ruta:

 

http://w1.876.telia.com/~u87618716/images/bild4.png

 

ett tips, inget fel på bilden du lagt upp, men om du har möjlighet att spara i PNG-format blir bilderna små och tydliga. Framförallt om du begränsar färgrymden till 256 färger. GIF fungerar också bra.

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

tackar så mkt

prova med AUTO och S-video men det hjälpte inte

men Composite funka kanon

tackar tackar

 

 

var hittar man den svenska versionen??

 

 

Link to comment
Share on other sites

Specifik Svensk version finns ej, den internationella versionen är det som gäller.

 

Lite större fil att ladda hem, men det är trevligt med svenska menyer i en svensk version av XP.

 

Kul att det fungerar!

 

Ett litet tips, men först en fråga:

Vad har du för kabel? Har du en s-video->SCART?

Kontrollera då om din TV klarar av S-video och ställ då in den på det. Ändra då även datorns inställning. Det ger en skarpare bild än komposit.

MEn det kräver att TVn klarar av det och man måste ställa in den för det. Om TVn har två SCART-kontakter är det ofta enbart den ena som klarar S-video.

 

 

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

sk*ten strular fortfarande

 

ibland får man färg ibland inte

 

varför kan man ändra mellan

S-video & Komposit

när G-kortet har bara S-video ut

 

ska jag slänga kortet "410:-" o köpa en ny

 

den första Asus 440 fungerade kanon innan den pajja

 

 

Link to comment
Share on other sites

varför kan man ändra mellan

S-video & Komposit

när G-kortet har bara S-video ut

därför att det i S-video kontakten även kan sända komposit. När du köpte kortet följde det väl med en liten adapter med s-videohane i ena hände och komposit- och s-videohona i andra?

 

Och jag kan med mitt G4Ti4200 sända både komposit och s-video genom min till grafikkort direkt anslutna S-video till SCART kabel. Behöver bara även komma ihåg att ställa om TVn så har jag färg både vid komposit och s-video. Komposit har jag bara testat för att testa det, det ger en märkbart sämre bild.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Moderator talar:

Håll dig till en tråd med ditt problem.

Har raderat din nya tråd i samma ämne

Monshi - moderator för Grafikkort

 

 

[inlägget ändrat 2004-07-16 16:46:20 av Monshi]

Link to comment
Share on other sites

jag fick bara en vanlig s-video kabel

 

när jag hoppar från s-video & komposite kan jag få färg

men då måste man hoppa fram o tillbaka tills man får färg

 

sen när jag startar om datorn blir allt svartvitt igen

 

har provat med S-video ut till S-video in

har provat med trådlös ljud/bild överföring

 

allt fungerade perfekt tills jag bytte g-kort

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du menar alltså att:

Kortet enbart leverar färg ibland, oavsett om du har s-video eller komposit inställt? Du måste hoppa fram och mellan inställningar.

 

Samt att kortet ej minns dina gamla inställningar?

 

vad hade du för inställning med gamla kortet?

 

Och - testa att helt avinstallera kortet, alla drivrutiner och spår ska bort. Kanske någon rest av ditt gamla kort finns kvar.

 

Hoppas att det löser sig!

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, det är ett alternativ. Testa, det skadar inte.

 

Vet ärligt talat inte varför det skulle finnas några konflikter, det är ju trots allts i princip samma kort du nu har i datorn som tidigare.

 

Finns även andra program, Detonator RIP tror jag fortfarande finns..

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...