Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Sessions-objekt...?


gruppen2

Recommended Posts

Vi håller på med ett litet projekt där det bla ingår ett formulär som sträcker sig över flera sidor. Data som fylls i formuläret lagras i en databas. Meningen är att detta sedan ska resultera i en hemsida för varje ifyllt formulär... Nåja, På första sidan får man fylla i password och user-id, detta checkas sedan av mot databasen och man kan börja fylla i formuläret. Eftersom vi inte vill att folk ska komma in bakvägen på nåt sätt (ex sidan 3 i formuläret) så vill vi kolla löenordet på varje sida. Nu kommer frågan: är det lämpligt att använda session-objekt här eller ska man t.ex låta lösenordet följa med genom alla formulär enligt typen "HIDDEN" ?

Har läst nånstans att man ska va rätt sparsam med sessions eftersom det skulle belasta servern, hur pass sant är detta? Vilken lösning är att föredra?

MVH gruppen

Link to comment
Share on other sites

Det stämmer att man vill undvika sessions. I detta fall känns det dock berättigat att använda en session. Låter du lösenordet följa med i HIDDEN så innebär det att ju att vem som helst kan läsa det genom att granska html-koden för sidan.

 

Just för inloggning är session-variabel det bästa. Sätt en variabel till 1 när en person loggat in. Om variabeln är skild ifrån 1 på övriga sidor är något fel.

Link to comment
Share on other sites

Sessionsobjekt ska man vara sparsam med, med sessionsvariabler kan man ha "några".

 

Men, som oftast så tar det längre tid att skicka bilderna på en sida, än att processa scriptet.

 

/T

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...