Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dåligt med drivrutiner för NT&2000


Andreas Hagberg

Rekommendera Poster

Andreas Hagberg

Är det någon som har en bra förklaring till varför det inte finns några drivrutiner för TV-funktioner i Windows NT 4.0 och 2000? Till TV in -och utgången på mitt grafikkort (Asus RIVA TNT 16 MB TV in-ut) finns det enbart drivrutiner för Windows 95/98, varför det? Windows NT 4.0 och Windows 2000 är ju mycket snabbare och stabilare än 95/98. Tror hårdvarutillverkarna att det enbart är företag som använder NT/2000? Matrox verkar vara den enda tillverkaren som har gjort drivrutiner för NT till sina videokort, ATI skulle vara klara i Mars med drivrutiner för All in wonder 128 som ska fungera i 2000, men de verkar inte vara klara än...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Att det inte finns några drivrutiner till tv-funktioner till NT beror på att NT till 90% köps av företag och behöver de Tv-utgångar köper de proffskort och inte konsumentkort.

W2000 är mer konsumentinriktat än NT och där håller de flesta grafikkortstillverkarna att skapa drivrutiner för 2000. Om du tittar på de olika grafikkortens hemsidor så ser du att de flesta har betor ute till W2000, även Matrox som du säger har till NT. Förmodligen har Microsoft lämnat ut specarna för 2000 sent, så inga drivrutiner har hunnit bli färdiga.

 

/MiB

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...