Just nu i M3-nätverket
Jump to content

"små" bilder


Andreas Andersson

Recommended Posts

Andreas Andersson

Jag undrar om ngn kan hjälpa mig med hur man gör små bilder som man kan ha som förhandsvisning på Internet. Alltså det ska vara bilder man klickar på för att få upp hela. Om man bara gör dem mindre med HTML kod tar de fortfarande lika lång tid att ladda.

Link to comment
Share on other sites

Hejsan! du får nog tyvärr göra en version till utav bilderna, du kan ju minska ner dem i tex photoshop eller nåt liknande...

Mvh

Fredrik Ahlberg

Link to comment
Share on other sites

Hej,

Med risk för att få alla Microsoft och Frontpage hatare på mig, så vill jag tillägga att det finns en funktion i FP 2000 som automatiskt skapar en miniatyr av vald bild. Funktionen skapar även en länk till sida med bilden i sin ursprungliga storlek.

Kanske det finns liknande i andra program?

Bilden bli lätt ful och man gör miniatyr genom "height" och "with"-taggarna, så det är inte den bästa idén.

Link to comment
Share on other sites

<citat>

Du kan ändra HEIGHT och WIDHT i IMG taggen.

 

Ex.

<IMG SRC="din_bild.jpg" HEIGHT="100" WIDTH="100">

</citat>

Detta är en dålig lösning då bilderna tar lika lång tid att ladda och kommer att se för bedrövligt fula ut... använd istället ett program som förminskar bilderna... som t.ex. Macromedia Fireworks som är mkt kompetent på detta och dessutom kan förminska ett stort antal bilder genom bara några klick.

 

/Henke

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 years later...

Jag hade nåt program för längesen som jag hittade på www.download.com, kommer dock inte ihåg vad det heter men det genererade html-sidor med alla bilder rätt länkade. Fiffigt!

// Magnus

 

www.hagerlo.com

 

Link to comment
Share on other sites

använd aspjpeg som finns att hämta från aspjpeg.com. Med hjälp av det kan du med lite asp-kunskaper skapa snygga miniatyrer direkt på servern, live när en användare går in på din sida. Utan att behöva ha två versioner av bilderna!

 

Mvh

Martin

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...