Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Idioter med ambition att driva sitt företag i grav


nop4e71

Recommended Posts

Två spam från dessa idioter på lika många dagar...

Hur FN tror de att detta skulle hjälpa?

 

Härliga formuleringar också: "Vi har sett er E-post adress i telefonkatalogens gula sidor och hoppas att det är ok att kontakta er på detta sätt. Vi är medvetna om nutidens SPAM och hoppas ni inte tar vårt business to business förslag som ett sådant då det finns vissa skillnader i budskap." Yeah, right...

 

När kommer lagen som gör sånt här skit olagligt?

 

/

 

-------------------------SNIP----------------------------

Hej

Vi vill med denna E-post uppmärksamma er på en tjänst som vi tror och hoppas kan intressera er. Vi har sett er E-post adress i telefonkatalogens gula sidor och hoppas att det är ok att kontakta er på detta sätt. Vi är medvetna om nutidens SPAM och hoppas ni inte tar vårt business to business förslag som ett sådant då det finns vissa skillnader i budskap. Rationell Mikro Teknik AB erbjuder kvalificerade konsulter för PC och Nätverkstjänster. PC och Nätverk - installation, driftsättning, fastställande av rutiner, säkerhet, strukturering i nätverket, löpande underhåll.

Säkerhet och ny teknik - översyn av säkerheten i ert nätverk och utveckling av ny teknik i befintliga nät som antiviruslösning, säkerhetspaket med brandvägg och VPN, trådlöst nätverk m.m.

Inköp - bra pris på kvalitetsprodukter genom våra förmånliga avtal med distributörer. Vi kan leverera det ni önskar vad gäller hårdvara, mjukvara och licenser.

Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion om att eventuellt anlita oss för era projekt. Vi har mycket konkurrenskraftigt pris på våra tjänster och när så är möjligt kan vi ge er fast pris. Om ni anlitar oss ger vi er en hög servicenivå med personligt engagemang.

 

Välkommen

 

Simon Ridderborg

 

 

Rationell Mikro Teknik AB

Nybodagatan 3

171 42 Solna

Tel: 08-735 92 24, 070-686 96 45

Fax: 08-735 52 00

E-post: simon.ridderborg@rmt.se

Hemsida: www.rmt.se

 

PS! Om du aldrig mer vill ha epost från oss, bara returnera detta och skriv ta bort i "subject". Tänk på att det måste komma från email adress det var skickat till eller skriv i den så vi vet vilken det gäller.

---------------------------END SNIP-------------------

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon

Jösses, varför hetsa upp sig så- Det tar mig lika kort tid att radera ett svenskt soam som ett viagra eller porrmail från resten av världen.

 

Skaffa ett filter om du tycker att ett specifikt spam gör dig så upphetsat arg.

Ingen tycker om fenomenet, men snälla, vi vill inte ha kopior av skiten på eforum också. Då har du snarare gjort företag en tjänst och de har vunnit ett slag mer. Får jag se ngn klistra in texten från ett spam härinne en gång till så exploderar jag.

 

Link to comment
Share on other sites

Du har helt rätt. Är sjuk och seg och är så trött på fenomenet. Sen var det andra gången på två dagar, vilket är extra irriterande.

 

Vi har problemet att vissa av våra adresser används i kunddialoger och därför vågar vi jag inte filtrera för mycket. Tappar vi ett mail med riktigt innehåll finns det en kund i andra änden som blir irriterad.

 

Tyvärr kan jag inte redigera eftersom svar finns i tråden, men kanska någon moderator kan fimpa mitt inlägg? :)

/

 

Link to comment
Share on other sites

Lagen som kom idag täcker inte ovanstående fall om jag förstått det hela rätt - den gäller bara spam till privatpersoner, inte B2B. Tyvärr.

 

/Stefan

 

Link to comment
Share on other sites

Lagen gäller spam (UCE) till fysiska personer inkl enskilda firmor, så en liten del av B2B täcks faktiskt in formellt sett. Den *praktiska* betydelsen av detta är nog alla överens om.

 

Link to comment
Share on other sites

I just det här fallet låter det förvisso som om det gick till ett företag men det kan ju inte bli b2b bara för att avsändaren skriver "Vi är medvetna om nutidens SPAM och hoppas ni inte tar vårt business to business förslag som ett sådant ".

 

Nåja, papperstiger i vilket fall, jag föreslår ett kompetent filter istället.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Filtrering är inte en lösning, det finns alltid en risk att filtret slår åt fel håll och raderar ett viktigt meddelande - detta är förstås totalt oacceptabelt tycker jag...

 

...filtrering med märkning är precis lika värdelös eftersom det gör liten nytta om man ändå måste ögna igenom skräpet för att se om något viktigt smugit sig in - då kan man lika gärna ge fan i att filtrera tycker jag.

 

-- -

.Wey - Go da! Sing a song!

-- -

 

Link to comment
Share on other sites

Filtrering är inte en lösning, det finns alltid en risk att filtret slår åt fel håll och raderar ett viktigt meddelande - detta är förstås totalt oacceptabelt tycker jag...

Naturligtvis är filtrering ingen lösning och så länge vi inte har globala lagar så är inte heller lagstiftning en lösning. Många bäckar små kan dock lindra problemen tills den dag det finns en bra lösning.

 

Filter i kombination med radering är naturligtvis helt förkastligt. Däremot minskar det arbetsbördan rätt mycket att filtrera och regelbundet kolla en lista med det som blivit bortflyttat för att se om det var något som var en false positive.

Med SpamAssassin och bra bayes-inlärning har jag inte haft en falsk positiv på över ett år men jag går ändå regelbundet igenom listor med det som blivit bortsorterat för att se att inget blivit spam-märkt av misstag.

 

filtrering med märkning är precis lika värdelös eftersom det gör liten nytta

Inte helt sant, extremt mycket spam är dubletter. När jag går igenom spam-lådan så går det mycket snabbare att kolla att läsa ärenderaden "Logo Animation and Flash Design" och se att det har kommit 25 stycken senaste veckan än att läsa tre om dagen och avgöra att det är spam.

Det gör det dessutom lättare för mig att hantera det som inte är spam innan jag ägnat tid åt att gå igenom resten. Skulle jag sitta en timma varje morgon och läsa ärenderader bara för att hitta ett eller två mail som faktiskt var riktiga skulle jag inte få gjort något alls.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Skulle jag sitta en timma varje morgon och läsa ärenderader bara för att hitta ett eller två mail som faktiskt var riktiga skulle jag inte få gjort något alls.

 

En timma?

 

Tja, nu är jag inte drabbad så det tar en timme, snarare en cirkus 15 sekunder för 50-100 mail - spamrubriker känner i alla fall jag igen snabbare på stort avstånd än vilket modernt spamfilter som helst :)

 

Antar att jag har tur som inte får tusentals mail varje dag...

 

-- -

.Wey - Go da! Sing a song!

-- -

 

Link to comment
Share on other sites

En timma?

Ja, ska man titta på alla de som saknar rubrik och annat (och dessutom göra det så att man inte aktiverar webbugs och annat) tar det ju lätt tid, iaf om man ska vara säker på att inte radera nåt av misstag. Mitt spamfilter har inte plockat gjort ett misstag åt fel håll på över 200000 mail, det skulle ta mig massor med tid att titta igenom dem, jag ser inte varför jag ska behöva spendera tid åt det varje dag för att inte behöva ha ett par hundra olästa i inboxen när jag kan slippa.

 

Edit:

känner i alla fall jag igen snabbare på stort avstånd än vilket modernt spamfilter som helst

Fördelen med ett modernt spamfilter är väl främst att den känner igen spam, inte bara på subject-rader utan även på innehåll, headers, reläservrar och annat. I majoriteten av fallen kan den med 100% säkerhet säga att det är spam (för att den t.ex känner igen fel i spammet som bara skapas av kända spamprogram) och även om det går snabbt för dig och mig att se sånt så går det ju snabbare om man inte behöver göra det alls.

 

[inlägget ändrat 2004-04-01 14:34:50 av fhe]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...