Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Matrox G200-400 och AMD K6-2


PKaze

Recommended Posts

Hej!

Jag har problem med Matrox Millennium G400 (32 MB AGP). Kortet vill inte fungera på en dator med Chaintech moderkort (VIA) och AMD K6-2 450 CPU. Någon som kan bekräfta att G400 fungerar på en dator med VIA-chipset?

Efter att jag installerat windows från grunden, installerat drivisarna (provat med dom senaste) för G400 och startar om låser sig datorn varje gång vid uppstarten strax efter att skrivbordet kommit fram...

Jag har uppgraderat BIOS på moderkortet, laddat hem dom senaste drivisarna för G400, installerat alla VIA-drivisar (IRQ, AGP VXD)...

Någon som har något mer förslag på vad jag ska göra?

 

En kompis har dessutom problem med ett Mystique G200 på en AMD K6-2 300 (VIA, Elitegroup MK). Efter att han uppgraderat drivisarna till kortet blir det precis samma sak som med G400 här ovan - datorn hänger sig när skrivbordet kommer fram. (Kortet fungerar dock med originaldrivisarna från okt 98.)

 

Är det några kända kompatibilitetsproblem mellan G200/G400 och VIA/AMD K6-2?

Link to comment
Share on other sites

Christer wadman

Hej

 

Jag använder ett matrox millennium G200

på ett Epox (EP-51MVP3E.M) moderkort och

K6-2 300 utan problem

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Henrik Gustavsson

Du behöver ändra AGP-apartuere size till 64 MB istället för 256 MB så tror jag det fungerar.... men jag vet inte...

 

Jag vet att ALi har haft problem med G400, men du säger att du laddat ner de senaste BIOS upgraderingarna så det borde inte vara något problem.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...