Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problem'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Datorhårdvara
    • Bildskärmar
    • Bärbara datorer
    • Grafikkort
    • Hårddiskar & Lagringsmedia
    • Ljudkort
    • Mac-hårdvara
    • Processorer, moderkort & minnen
    • Retro - datornostalgi
    • Skrivare
    • TV-kort
    • Hårdvara – övrigt
    • Arkiverat
  • Film, foto & bilder
    • Bildredigering
    • Film- och Videoredigering
    • Kameror
    • Mediaspelare – Media Player m fl
  • Internet & nätverk
    • Epostprogram
    • Internetuppkoppling
    • IP-telefoni
    • Nätverket - hårdvara
    • Nätverket - programvara
    • Surftips
    • Webbläsare
    • Chattprogram - ICQ, MSN m fl
    • Internet – övrigt t ex webbplatser
    • Driftstörningar hos operatörer, internet etc
  • Ljud och Musik
    • Ljudformat (mp3, aac, ogg m fl)
    • Musikskapande på datorn
    • Ljud & Musik – övrigt
  • Operativsystem
    • Windows 11
    • Windows 10
    • Windows 8 & 8.1
    • Windows 7
    • Windows Vista
    • Windows XP
    • Windows 95/98/ME/NT/2000
    • Windows Server
    • Linux & Unix
    • Mac OS X & Classic
    • Operativsystem - övriga
    • Arkiverade Windows-trådar
  • Program
    • CD/DVD-bränning
    • Kalkylprogram - Excel m fl
    • Mac-program
    • Ordbehandling - Word m fl
    • Presentation – PowerPoint m fl
    • Print - om trycksaker
    • Program - övriga
  • Spel
    • Datorspel
    • Konsoler & konsolspel
  • Säkerhet
    • Brandväggar
    • Skräppost
    • Virus, skadliga program & botemedel
    • Säkerhet - övrigt
  • Hemelektronik
    • Hemmabio/HTPC
    • DVD & Blu-ray
    • El & övrig hemelektronik
  • Mobilt
    • Surfplattor
    • Mobiltelefoner
    • Bärbart Ljud/Mp3-spelare
    • GPS
    • Handdatorer
    • Mobilt – andra sorters mobila enheter
  • Tips inför köpet
    • Köpa/Bygga dator
    • Köpa datortillbehör och komponenter
    • Köpa kamera
    • Köpa gps
    • Köpa internetabonnemang
    • Köpa IP-telefoni och fast telefoni
    • Köpa mobila enheter
    • Köpa nätverksutrustning
    • Köpa/Bestämma program
    • Köpa tv, hemmabio och mediacenter
  • System- och webbutveckling
    • Databaser
    • Systemutveckling
    • Webbutveckling
  • Eforum
    • Diskutera Eforum
    • Buggrapporter och önskemål om Eforum
    • PC för Alla
    • Arkiverat: Smart-forumet
  • Övrigt
    • Avreagera dig!
    • Ekonomi
    • Guider och artiklar
    • Juridik
    • Karriär & Utbildning
    • Matematik & naturvetenskap
    • På konsumentens sida
    • Språkfrågor
    • Öppet forum! Ordet är fritt ...

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 7 results

  1. OfCorrs

    ipados 14.4.1-problem

    Jag har en iPad 5:e generationen. Jag gjorde en dum grej, nämligen att uppdatera min iPad till iPadOS 14.4.1. Nu funkar inte wifi på paddan även fast jag är ansluten till mitt hemnätverk som har internetåtkomst. Appar kraschar och det går ju inte att uppdatera till version 14.4.2 som släpptes igår. Jag har försökt att koppla paddan till iTunes på datorn men får felmeddelande 0XE8000068. ITunes känner inte av min padda så jag kan inte ladda ner ny programvara den vägen heller. Jag har kollat om uppdateringen finns under Inställningar >Allmänt >iPad-lagringsutrymme. Men det gör den inte. Jag har ingen aning om hur jag ska göra för att få paddan att fungera som den ska. Hoppas nån kan hjälpa mig!
  2. Har en MSI GS63VR -6RF som jag nyligen bytte ramminnen på. Monterade HyperX Impact DDR4 2400mhz 2x16gb. Tidigare satt det 2x8 gb minnen, har inte tillgängligt för stunden vilken modell. Men tänker att det är irrelevant. De nya minnena ska vara kompatibel med moderbordet. Har skruvar datorer i många år, så bytet gjordes enligt konstens alla regler. Men efter bytet så startar inte skärmen. Datorn startar och jag kan köra extern skärm via HDMI och då fungerar allt, Windows hittar båda minnena. Tänkte först att jag råkat skada skärmkabeln, så beställde en ny och bytte. Men fortfarande ingen bild. Provade byta tillbaks till de gamla minnena, men samma problem kvarstod. Eftersom datorn är utrustad dels med ett GTX1060 samt en intern Intel GPU så gick jag in i enhetshanteraren för att kolla. Och där hittas båda GPU:erna. Provade inaktivera Intel GPU, utan att nått hände. När jag avaktiverade 1060 så slocknad externa skärmen. (Jag gissar att HDMI utgången går via 1060 kortet, och det är därför. Eftersom båda korten hittas i enhetshanteraren så bör inte nått av dem gått sönder (?).) Någon som har en tanke på vad som kan ha hänt, samt kanske en lösning? Jag får för mig att det är något jag behöver göra i bios, typ nollställa CMOS eller liknande. Dock kommer jag mig inte in i bios på extern skärm. (Är väl som jag förstår det en säkerhetsfunktion som är tillslagen från fabrik. Som man stänger av i bios.. *moment 22*.. Jag har även testat att fysiskt koppla ur den interna skärmen, för att på så vis försöka ”tvinga” signalen till HDMI:n men de fungerade inte heller. Tack på förhand, Mvh André
  3. Hej! Jag jobbar på en liten skola, där vi har haft enorma problem med vårt nätverk de senaste månaderna. Vi har ett Telia-abbonnemang på 24 Mbit/s, som är anslutet till ett modem (det vanliga som medföljer Telia-abbonnemang). Modemet är i sin tur kopplat till en switch, som är kopplad till två routers som skapar varsitt trådlöst nätverk. Switchen är också kopplad direkt till några sladduttag i olika delar av byggnaden. När det är många datorer som försöker använda internet samtidigt (om t.ex. en skolklass använder sina elevdatorer på en lektion) brukar det innebära stora störningar. Många användare kan inte ansluta till de trådlösa nätverken, och även de som kan det kan inte komma åt Internet. Ofta startar modemet om sig av sig själv, ibland så ofta som upp till 200 gånger om dagen (enligt Telia). Vi har bytt ut modemet, de två routrarna, och switchen som kopplar samman dem, men problemet kvarstår ändå. Telia har också skickat en tekniker som inte kunde hitta något fel på anslutningen in till byggnaden. Vi har också provat att koppla bort allt från nätverket utom modemet, och sen stresstestat modemet genom att ansluta 10 datorer i taget till det (trådlöst) och starta nedladdningar på alla. Det ledde till långsam nedladdning, men problemet med att modemet startade om sig och nätverket blev otillgängligt uppstod INTE. Jag förstår att vår bandbredd egentligen är för liten för vår arbetsplats, men det verkar som om problemen med nätverket uppstår även när det inte är särskilt tungt belastat, utan bara när många datorer är anslutna till det samtidigt. Vi är en liten arbetsplats med begränsade resurser och tyvärr också bristfälliga kunskaper. Jag vet inte riktigt vart/hur jag ska fortsätta felsöka. Finns det en spärr i routers som hindrar för många användare? Jag skulle vara mycket tacksam för hjälp! Tack på förhand!
  4. Är det någon som har haft samma problem som jag har? För att ta ett exempel. En av mina karaktärer är en Human "Paladin" Om jag t.ex. befinner mig i staden Stormwind så till en början så ser jag den jag spelar tillsammans med. Men så fort jag flyger till en annan stad så försvinner karaktären som den jag spelar med har och vi kan inte se varandra. Någon som vet vad detta kan bero på? Tack på förhand! /Mathias
  5. Hej!Det är nämligen så att min stationära dator har valt att börja krångla.Allting började för 3 dagar sen då jag skulle starta datorn, fick ingen bild på skärmen och datorn lät i i princip som en högljudd dammsugare. Jag tänkte att det kanske kunde bero på mycket damm eller något så jag gick ut och blåste ur burken försiktigt med kompressor. Kopplade in allt och den startade som normalt igen. Datorn funkade normalt i 3 dagar och nu idag när jag startade den så hände samma sak, fläktarna på högvarv och ingen bild. Jag scrollade lite mellan några trådar och testade följande: Bytte plats på ram-minnet, drog ur tangentbord, mus och hörlurar, drog ur strömförsörjningen för chassifläktarna samt att jag drog ur strömförsörjningen till dvd:n. Testade starta datorn igen och nu gick GPU-fläkten som normalt och allt lät som vanligt men fortfarande ingen bild på skärmen. Därför vänder jag mig till er som är lite mer kunniga och hoppas på att ni möjligtvis vet någon lösning.Förstår att någon komponent möjligtvis är lite trött och behöver bytas ut. Kan tillägga att jag nu även testat att ta ur batteriet till moderkortet och stoppat tillbaka det efter ett tag men även gick utan framgång.
  6. maiaroni

    Pekplattan fungerar inte.

    Hej! Jag har en Dell Latitude 5580 där det inte går att scrolla med pekplattan. efter att ha snokat runt på några forum och letat lösningar tror jag det nog är lättast att skriva ett eget inlägg. Pekplattan fungerade normalt tidigare.
  7. mollie

    Problem med galaxy s6

    Jag köpte en Galaxy s6 för ca 3 mån sen. Det har fungerat bra tycker jag (dock inte så bra som s5:an) tills för ca 1 vecka sen. Då började den helt plötsligt krångla. Den stänger ner till startsidan när jag går in på på någon sida, app, m.m vilken som helst, även på mina bilder meddelande och dyl. Helt plötsligt bläddrar den tillbaka till start. Den gör inte så varje gång men oftast, jag har provat att starta om den upprepade gånger men utan resultat. Ringde comviq igår och enda rådet dom hade var att jag fick skicka in telefonen, vilket jag inte har lust till eftersom jag då blir helt utan telefon. Dom kunde inte erbjuda mig någon ersättningstelefon under tiden. :/ Är det någon annan här som har haft samma eller något liknande problem med sin Samsung och vet om det finns någon lösning på problemet? Snälla hjälp!
×
×
  • Create New...